Dostluk treni Haydarpaşa'dan kalkıyor

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile TCDD Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde SHÇEK bünyesindeki İl Çocuk Hakları Komitelerinden çocuk ve yetişkinler ile paydaş kurum temsilcilerinden oluşan 75 katılımcının yer alacağı ''Dostluk Treni'', 18 Nisanda hareket edecek.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 10:41
Abone Ol google-news

SHÇEK Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Binyıl Kalkınma Hedefleri Fonu kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Birleşmiş Milletler Kuruluşları (UNDP, UNICEF, UNESCO ve UNWTO) ile SHÇEK iş birliğinde yürütülen Çocuk Müze Odaları ve Dostluk Treni Projesine ilişkin protokol imzalandı.

SHÇEK ile TCDD arasında imzalanan protokole göre İstanbul ve Kars illeri arasında özel bir tren sefere konulacak.

Dostluk Treninde, SHÇEK bünyesinde faaliyet gösteren İl Çocuk Hakları Komitelerinden çocuk ve yetişkin temsilciler ile paydaş kurum temsilcilerinden oluşan 75 katılımcı bulunacak.

Tren seferi, İstanbul'dan başlayarak Eskişehir, Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahını izleyip Kars'ta sona erecek. Trenin geçtiği her ilde çocuk haklarının tanıtılması amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek.

Dostluk Treni, İstanbul Haydarpaşa Garından 18 Nisanda düzenlenecek uğurlama töreniyle hareket edecek ve 21 Nisanda Kars'a ulaşacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler