'Dost'tan 'Gayri Resmi Hürrem'e

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında, ''Dost'', ''Dostum Şifo'', ''Palto'', ''Açık Aile'', ''Kamyon'', ''Azizlikler'', ''Gayri Resmi Hürrem'' ve ''Merhaba Gölgem'' adlı oyunlar sergilenecek.

Yayınlanma: 24.03.2011 - 10:08
Abone Ol google-news

Tulga Serim'in ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamından ve röportajlarından derlediği tek kişilik ''Dost'' oyunu, yarın Tepebaşı Sahnesi'nde, 29 ve 31 Mart'ta Turgut Özakman Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda Aşık Veysel'i Kazım Sinan Demirer canlandırıyor.

Nikolay Gogol'un yazdığı, Cemal Süreya'nın çevirdiği, Erdal Küçükkömürcü'nün yönettiği ''Palto'', cumartesi günü seyircisiyle buluşacak. Özlem Akdoğan, Basri Albayrak, Ali Eyidoğan, Emir İzci, Hakkı Kuş, Burcu Tutkun Oruç ve Serkan Sezgin rol alıyor.

Ünlü İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı, Füsun Demirel'in çevirdiği ''Açık Aile''yi Tolga Tümer yönetiyor. Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli'nin rol aldığı oyunda, kadın erkek ilişkileri farklı bir bakış açısıyla anlatılıyor. Oyun, 27 Mart'ta Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Memet Baydur'un sevilen eserlerinden ''Kamyon'', Mert Kırlak tarafından sahneye konuluyor. İstanbul'a nakliye işi yapan bir kamyonun, Ege'nin iç kesimlerinde dağ başında yolda kalmasıyla içindekilerin ruh hallerinin anlatıldığı oyunda, Devrim Özder Akın, Berkay Akın, Kazım Sinan Demirer, Murat Danacı, Ercüment Yılmaz ve Sermet Yeşil rol alıyor. Oyun, 27 ve 30 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Sahnesi'nde izlenebilecek.

Yazar Aziz Nesin'in eserlerinden derleme yapan Genco Erkal, ''Azizlikler'' oyununu sahneye koyuyor. Elçin Tezcan, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan, Hakkı Kuş, İsmail Dündar ve Serkan Sezgin'in rol aldığı oyun, 27 Mart'ta Tepebaşı Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Özen Yula'nın yazdığı, Gökhan Soylu'nun yönettiği ''Gayri Resmi Hürrem''de Özlem Boyacı, Özlem Baykara Danacı ve Çiğdem Altuğ rol alıyor. Osmanlı İmparatorluğu'ndaki kadın hakimiyetini farklı bir dille ele alan oyun, 29 ve 31 Martta Tepebaşı Sahnesi'nde sergilenecek.

Hikaye tasarımını ve yönetmenliğini Ali Eyidoğan'ın yaptığı, müzik ve dans görselliği üzerine kurulu sözsüz oyun ''Merhaba Gölgem''de Gonca Yakut ve Zuhal Lale rol alıyor. Çocuksu bir bakış açısıyla akıl ve ruhun çatışmasının anlatıldığı oyunda, bir çocuğun hayal dünyasında canlandırdıklarıyla gerçek dünyada üstüne düşen sorumluluklarının karşılaştırılması anlatılıyor. Oyun, 29 ve 31 Marta Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde sahnelenecek.

Emre Basalak'ın yazıp yönettiği çocuk oyunu ''Dostum Şifo''da, İmren Şengel, Esma Yavuz ve Halil Ahmet Gökaydın rol alıyor. Ramazan Albayrak, Gökalp Mayakan ve Anıl Koç'un canlı müzik performansı eşliğinde, bir köpek ve bir çocuğun arkadaşlığının anlatıldığı sözsüz oyun, yarın ve 27 Mart'ta Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde, 30 Mart'ta da Sultandere Sahnesi'nde minik izleyicilerle buluşacak.

Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), ''Bekçi Murtaza'' adlı oyunu sahneleyecek. Orhan Kemal'in yazdığı, İstanbul Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği oyunun, dekorunu Seyhan Kırca, kostümlerini İnci Kangal, ışık düzenini İzzettin Biçer, müziğini Nejat Yavaşoğulları yaptı.

Cevat Duman, Arif Yavuz, Mehmet Demiralp, Ümit Dikmen, Nesimi Kaygusuz, Özgür Cengiz, Kerem Yücel, Volkan Gündüz, Ozan Kalkan, Fulya Ülvan, Filiz Demiralp, Burcu Ongun Altay, Begüm Şahin, Özge Günay ve Filiz Uysal rol aldığı oyun, bugün, yarın ve 26 Mart'ta saat 19.30'da sahnelenecek.

SDT, Aristidechristian Charpentier yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği çocuk oyunu ''Sihirli Keman''ı 30 Mart'ta minik izleyicilerin beğenisine sunacak. Dekoru ve kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Mehmet Kurmu'ya ait oyunda, Burcu Ongun Altay, Kerem Yücel, Ozan Kalkan, Volkan Gündüz rol alıyor. Oyunda, dostluk, sevgi, paylaşım, emek ve aile bağları sıcak bir dille anlatılıyor.
 

Konya

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Cem Günen'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği ''Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamuşan)''nı sahneleyecek. Dekoru Hakan Dündar'a, kostümleri Özge Akarsu'ya ve ışık düzeni Kazım Öztürk'e ait oyunda, Doğan Doğru, Asım Tuncay Aynur, Bengisu Gürbüzer Doğru, Nur Yazar, Nevra Sayar, Ozan Umut Çobanoğlu, Yıldırım Gücük, Yaşar Özboz, Ahmet Çökmez, Mustafa Uzman ve Hasan Tanılmış rol alıyor. Şems-i Tebrizi'nin hayatıyla Mevlana'nın hoşgörüsünün anlatıldığı oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 26 Mart Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.00'de, 27 Mart Pazar günü saat 15.00'de KDT Sahnesi'nde izleyicinin beğenisine sunulacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler