Dr. Kalet Lean Manzon İstanbul'a geliyor

Küba’da akciğer kanseri için geliştirdiği aşılarla dikkat çeken Dr. Kalet Lean Manzon, Arel Üniversitesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelecek.

Yayınlanma: 21.04.2014 - 16:00
Abone Ol google-news

Akciğer kanseri aşısını bulan ve çalışmalarını sürdüren Küba’daki Havana Moleküler İmmünoloji Merkezi’nin Direktörlerinden Dr. Kalet Lean Manzon, Arel Üniversitesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelecek. 2-4 Mayıs tarihleri arasında üniversitenin Tepekent’teki Kampusu’nda düzenlenecek “2. Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Genetik Kongresi”ne katılacak olan Manzon, kanser ve kanser aşıları üzerine yapılan çalışmaları meslektaşları ile paylaşıp bu alandaki merkezin deneyimlerini anlatacak.

Arel Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ergül Berber’in ve öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özlem Yalçın Çapan, Yrd. Doç. Dr. Barış Binay ile Yrd. Doç. Dr. Şirin Korulu Koç’un rehberliğinde Gen-Arel Öğrenci Kulübü’nün düzenlediği uluslararası kongreye, Harvard, Texas Children’s Microbiome Center, Doğu Akdeniz Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı gibi üniversitelerden çok sayıda akademisyen katılacak. Kongrede, kanser ve aşı çalışmaları, genetik, ilaç geliştirme çalışmaları gibi konular ele alınacak. Küba Havana’dan davetli olarak Türkiye’ye gelecek olan Dr. Manzon’un çalıştığı merkez ise akciğer kanseri aşısı ve immün sistem (bağışıklık sistemi) üzerine gerçekleştirdiği araştırmalarla biliniyor. Günümüzde kanser üzerine yapılan çalışmaların tedaviye yönelik araştırmalar olduğu, Havana’daki merkezin ise kanser olmadan, immünoterapi ile vücutta kansere karşı bağışıklık tepkisini oluşturmaya yönelik olduğu, bunu yaparken ise kimyasalları değil, yine insanın kendisinin kullanıldığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler