DRM’li oyunlar Windows 10’da çalışmayacak

Oyun endüstrisinin 2000’li yılların başında kopya oyunlara karşı bulduğu DRM (Digital Right Management) sistemleri, oyuncuların başına büyük dert açmıştı. Microsoft şimdi, bilgisayara bu yazılımları kurmaya çalışan oyunların Windows 10 üzerinde çalışamayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 18:46
Abone Ol google-news

DRM yazılımları her ne kadar oyunların korsan kopyalarının çalışmasını engellemeye çalışıyor olsa da bilgisayardaki işletim sisteminin çok kritik dosyalarını değiştirerek işletim sistemleri üzerinde güvenlik açıkları oluşmasına neden oluyorlardı. Ayrıca önemil performans sorunları ve işletim sisteminin çökmesi gibi dertlerin de başlıca kaynağı olarak gösteriliyorlardı.
Oyun endüstrisi, online oyun dağıtımı servislerinin yaygınlaşmasının ardından DRM yazılımlarını kullanmayı bıraktı. Ancak hala evlerindeki eski oyunları oynamak isteyenler, bilgisayarlarına bu DRM yazılımlarını kurmak zorunda kalıyorlardı. Microsoft şimdi bu soruna kesin ve net bir çözüm getirdi: Bizim işletim sistemimize bu yazılımları kurmanıza izin vermiyoruz, dedi.
Oyun severlerin, eski oyunlarını Windows 10 üzerinde çalıştırabilmelerinin tek yolu, oyun yapımcılarının eski müşterileri için seri numarası karşılığında oyunların online dağıtım sürümlerini hediye etmesi olacak. Söz konusu oyunlar arasında, Grand Theft Auto III,Battlefield 1942 veua The Sims gibi çok popüler oyunlar da bulunuyor.

Angry Birds 2 rekorlara doymuyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler