DSİ'den Batman Barajı'nda su tahliyesi uyarısı

Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Barajı'nda yağış yoğunluğu nedeniyle zorunlu ve kontrollü olarak su tahliyesi yapılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 09.01.2015 - 11:52
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında bulunan Batman Barajı'nın havzasına düşen yağışın yoğunluğu ve gelen yüksek akımlara bağlı olarak kontrollü bir şekilde tahliye işlemi yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi ve geçmiş yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için vatandaşlar ile nehir yatağındaki kum ve çakıl ocağı işletmelerinin sahiplerinin bilgilendirilmesi ve uyarılması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Zaruri hallerde yapılacak tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi için özellikle nehir yataklarının yakınındaki yerleşim birimleri sakinlerinin ve nehir yatağında kurulan kum ve çakıl ocaklarının, önceden haberdar edilmesi büyük önem kazanıyor. Bu kapsamda İl Taşkın Koordinasyon Kurulları kararınca yapılacak tahliye çalışmaları konusundaki uyarılar, ilgili yerlere SMS yoluyla bildirilecektir."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler