DSP'den başarı dilekleri

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Rahşan Ecevit'in parti kurma çalışmalarını, ''Demokratik Sol Partiye zarar vermeyecek şekilde siyasi yaşamda kendilerine başarılar diliyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 23.11.2009 - 10:50
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, DSP İstanbul Milletvekilleri Ayşe Jale Ağırbaş ve Hasan Macit ile düzenlediği basın toplantısında, Hükümetten ayrıldıkları 2002'den bu yana kamu emekçilerinin sosyal haklarında ve maaşlarında yaşanan kayıpların halen devam ettiğini söyledi.

Enerji, ulaşım, benzin, doğalgaz, elektrik ve gıda gibi temel tüketim ihtiyaçlarına zam üstüne zam yapılırken, kamu emekçilerine yüzde 2,5 2,5 zammın reva görüldüğünü ifade eden Erçelebi, KESK ve KAMU-SEN'in 25 Kasım'da yapacağı bir günlük iş bırakma eyleminin, bir ''hak grevi'' olduğunu kaydetti.

Erçelebi, kamu emekçilerinin büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında yaşadığını ve geçimini sağlamak için bulabilirse ek iş yaptığını iddia etti.

''Yandaşlarının bütün taleplerini karşılayan Hükümetin, kamu emekçileri söz konusu olduğunda ilgisiz kaldığını'' söyledi Erçelebi, ''Başbakan'ın kulaklarındaki pası gidermek amacıyla KESK ve KAMU-SEN'in 25 Kasımda gerçekleştireceği bir günlük uyarı grevine biz de ses vereceğiz'' diye konuştu.

Hasan Erçelebi, kamu emekçilerine toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesi için 14 Ağustos 2009'da TBMM Başkanlığına kanun teklifi sunduklarını hatırlatarak, ''Hükümet, kamu emekçilerine verdiği sözleri yerine getirmekte samimi ise bu yasa teklifimiz Meclis Genel Kuruluna geldiğinde kanunlaşması için oy vermelidir'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Başbakan, kendisinin de dinlendiğini söyledi. Bu telefon dinlemelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayet etme makamında değil, çözüm makamında bulunduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın dinlemelerden şikayetçiyse gereğini yapması gerektiğini belirten Erçelebi, ''Dinleyenler Başbakana bağlıdır, yasalar çerçevesinde kalmak istiyorsa yasaları uygulasın, yasadışı davranışları men etsin'' diye konuştu.

Hasan Erçelebi, Rahşan Ecevit'in parti kurması çalışmaları ile ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

''Rahşan hanımın parti kuracağı söyleniyor. Başarılar diliyoruz. Ancak Siyasi Partiler Kanununa göre partiler birbirinin benzeri olamazlar, isim ve amblemlerini alamazlar. İsim ve amblemleri ne olacak bilemiyoruz. Demokratik Sol Partiye zarar vermeyeceğini düşünüyoruz. Demokratik Sol partiye zarar vermeyecek şekilde siyasi yaşamda kendilerine başarılar diliyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler