DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında 31,5 yıl hapis istemi

TSK'nin, Suriye'nin Afrin bölgesine gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili yaptığı açıklama ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle 22 Ocak'ta evinin önünde gözaltına alınan ve 31 Ocak'ta tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven ile ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Güven'in, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Toplantı ve Gösteri Kanunu'na muhalefet etme' suçlarından 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame kabul edildi.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 16:10
Abone Ol google-news



Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili yaptığı açıklama ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle 22 Ocak'ta gözaltına alınan ve 31 Ocak'ta tutuklanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 107 sayfalık iddianamede, Güven'in 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Toplantı ve Gösteri Kanunu'na muhalefet etme' suçlarından 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Güven'in, Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin sosyal medya hesaplarından halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak istediğini belirten savcı, şüphelinin halkı sokak eylemleri yapmaya yönelik de kışkırttığını vurguladı. Şüphelinin üzerine atılı 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçunu işlediğinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, Güven'in belirtilen suçlardan cezalandırılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler