DTK sonuç bildirgesini açıkladı

Demokratik Toplum Kongresi, daimi meclis toplantısının sona ermesinin ardından sonuç bildirgesini yazılı olarak açıkladı.

Yayınlanma: 08.08.2011 - 13:50
Abone Ol google-news

DTK'nin Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde dün başlayan daimi meclis toplantısından sonra sonuç bildirgesinde alınan kararlar şöyle açıklandı:

''Demokratik özerkliğin Türkiye'yi demokratikleştirme ve Kürt sorununda barışçıl çözümü geliştirme projesi olduğunun tüm çevrelere anlatılması ve inşası için altı aylık çalışma programı hazırlanıp karar altına alınmıştır. Kürt sorununun çözümünde Sayın Abdullah Öcalan'ın rolünü yerine getirebilmesi için güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının oluşması için inisiyatif kurulması kararı alınmış, bu inisiyatifin meşru, demokratik ve yasal çerçeve temelinde hukuki, diplomatik ve eylemsel boyutları olan bir planlamayla çalışmaların yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Ele alınan ve üzerinde tartışılan diğer bir konu ise Ekim ayında Güney Kürdistan'da yapılması beklenen Kürt Ulusal Konferansı çalışmaları olmuştur. Konferansın ön hazırlıklarını yürütmek amacıyla bir komisyonun başkanlık divanınca kurulması kararlaştırılmış, çalışmanın ilk ayağı olan toplantının diğer tüm çevrelerle Eylül ayında gerçekleştirilerek ortak bir mutabakat temelinde Ekim ayında Güney Kürdistan'da yapılacak olan Ulusal Konferansa güçlü katılımın sağlanması benimsenmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler