DTP, genel görüşme istedi

DTP, çetelerle ilgili Meclis'te genel görüşme istedi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "siyaset satrancında hamle yapıyoruz, göreceğiz AKP çeteleri kökünden mi kazımak istiyor?" dedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da Ergenekon'u "Okaliptus" ağacına benzeterek "Okaliptus'un kökleri suyu arar, suyu arayan kökleri her yerden çıkabilir, Okaliptus'u kökten kurutmak gerekiyor" diye konuştu.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 12:36
Abone Ol google-news

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, Meclis Başkanlığı'na sunulan çetelerle ilgili genel görüşme önergesi hakkında bilgi verdiler.

 

Ergenekon'a "Okaliptus" benzetmesi

Akın Birdal, Ergenekon'u "Okaliptus"a benzeterek "Okaliptus kökleri suyu arar. Suyu arayan kökleri her yerden çıkabilir. Onun için Okaliptus'u kökten kurutmak gerekiyor. Yasadışı örgütlerin kökleri de her yerden çıkabilir. Bu örgütü kökünden kurutmak gerekir. Bu da hukuka ve demokrasiye bağlılıkla mümkün. Hukuk dışı yapılar, adı ne olursa olsun Türkiye gündeminden çıkarılmalı, temiz topluma ulaşılmalıdır" diye konuştu.

 

"Biz çivi muhalefetiz"

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Türkiye gündemini son yıllarda sayıları hızla artan adına "çete", "Gladio", "Kontr-gerilla" denilen yasadışı suç örgütlerinin oluşturduğunu belirterek "Bir taraftan çeteler 'vatansever', 'milliyetçi', 'Atatürkçü', 'muhafazakar', 'ulusalcı' ve 'derin devlet' olarak kamuoyunun dikkatine sunulurken, diğer taraftan bu örgütlenmelerin uyuşturucu ticaretinden yolsuzluğa, ihaleye fesat karıştırmaktan adam öldürmeye, kadın ticaretinden tefeciliğe kadar bir çok suça bulaştığı da gözlemlenmektedir" dedi.

Çetelerden arınmasının herkesin elini taşın altına koyması ile mümkün olduğunu, Meclis'in de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Kaplan, "Siyaset satrancında bir hamle yapıyoruz. Göreceğiz AKP çeteleri kökten mi kazımak istiyor, CHP ve MHP çetelere karşı mı değil mi?" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın CHP ve MHP için "Anamuhalefet ve yavru muhalefet" ifadelerini kullandığını hatırlatan Kaplan, "Biz de çivi muhalefetiz. Muhalefet ne demektir göstereceğiz. Çivi çiviyi söker, biz çivi muhalefet olduğumuzu Kürt sorunu, Kıbrıs sorunu gibi konuları gündeme getirerek göstereceğiz" diye konuştu.

Genel Görüşme önergesinin gerekçesinde de "Çetelerden arınma herkesin elini taşın altına koyması ile mümkündür. Meclis sorumluluk üstlenmeli, siyaset kurumu görev ve sorumluluğunu yerine getirmeli, genel görüşme yaparak önlem almalıdır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon