DTP'li kadınlar 'Kürt açılımı'nı eleştirdi

DTP Kadın Meclisi'nden, Hükümetin başlattığı "demokratik açılış" çalışmalarına sert eleştiri geldi. DTP Kadın Meclisi'nce hazırlanan "Barış Deklarasyonu"nda, "Devlet kurumlarının kendi aralarında istişare ederek oluşturacakları bir yol haritasının, Türkiye'yi barışa ve demokrasiye götüreceğini inanmak saflığın da ötesinde bir gaflet olacaktır" denildi.

Yayınlanma: 24.08.2009 - 11:25
Abone Ol google-news

DTP'li kadın milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri hazırladıkları "Barış Deklarasyonu" parti genel merkezinin önünde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. DTP Van Milletvekili Fatma Kurtalan tarafından açıklanan deklarasyonda, "Kürt sorunun" çözümünde Abdullah Öcalan ve PKK'nin muhatap alınarak, sürece dahil edilmesi" istendi. Öcalan'ın hazırladığı yol haritasının kamuoyuna ulaşmasının engellediği iddia edilen deklarasyonda, "Kürt açılımı yerine, 'terörü bitirme' söylemi kullanılmaya başlanmıştır. Bütün bu sıraladığımız gelişmeler, hükümetin ciddi bir samimiyet sınavı ile karşı karşıya olduğunu göstermektedir" denildi.

Deklarasyonda, şu görüşlere yer verildi:
"Devlet kurumlarının kendi aralarında istişare ederek oluşturacakları bir yol haritasının, Türkiye'yi barışa ve demokrasiye götüreceğini inanmak saflığın da ötesinde bir gaflet olacaktır. Bu eksende çözüm sürecine girmek için öncelikle güven ortamının yaratılması gerekmektedir. Bu konuda herkese sorumluk düşmekle birlikte, başta AKP hükümeti ve devlet yetkilileri güven geliştirici bir söylem ve üslup geliştirmeli, pratik adımlar atmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler