Duayen arkeolog Prof. Dr. Hayat Erkanal yaşamını yitirdi
İzmir'in Urla ilçesindeki Limantepe su altı kazılarının da başkanlığını yapan Prof. Dr. Hayat Erkanal, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Türkiye'deki birçok kazı çalışmasına katılan ve 'duayen' olarak bilinen Erkanal, Mardin'de kazı çalışmaları sırasında terör saldırısına uğramıştı. İzmir'in Urla ilçesindeki Limantepe Su Altı Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal 79 yaşında hayatını kaybetti. Dalış yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Erkanal, bugün yaşamını yitirdi.
EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, yaptığı açıklamada, 12 Haziran'dan bu yana hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören Erkanal'ı saat 11.45'de kaybettiklerini söyledi.
Hastanın 12 Haziran'da Karaburun'dan kalp krizine bağlı olarak hastanelerine getirildiğini dile getiren Göksel, "Hastanın tedavisi solunum cihazıyla yapılıyordu. Bugün solunum yetmezliğinin ilerlemesinden dolayı hastamızı kaybettik." dedi.
DALIŞ YAPARKEN KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ
Erkanal, 12 Haziran'da dalış yaparken kalp krizi geçirmiş ve EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.
Türkiye'deki bir çok kazı çalışmasına katılan ve 'duayen' olarak bilinen Erkanal, Mardin Nusaybin'deki kazı çalışmaları sırasında terör saldırısına uğramıştı. Urla Limantepe'de Türkiye'nin ilk su altı kazısını başlatan Erkanal, farklı tarihi projelere destek vermişti. Urla'daki kazı dünyasının en önemli 10 su altı kazısı arasına girmişti.
1940 yılında İzmir'de doğan Erkanal, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Kürsüsü'nden 1964'de mezun oldu. 1963-1964'de Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde çeşitli görevlerde çalışan Erkanal, 1979'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı da yapan Erkanal, kariyeri boyunca pek çok araştırma kazısına katıldı.
Video Haberler
-
İstanbul Boğazı'nda tehlikeli anlar
-
Festivalde sahne çöktü: 1 ölü, 40 yaralı
-
Hırsız önce uyuyan kadını öptü sonra telefonunu çaldı
-
'Yurt sorunu bitecek, kredi oranı artacak'
-
Banka müdürünün rehin alındığı olayda yeni gelişme
-
Erdoğan'ın önüne geçmesi sinirlendirdi
-
Otobüste yumruk yumruğa kavga kamerada
-
540 gramlık parmak bebeğe kök hücre mucizesi
-
'BALKIZ' doğaya bırakıldı
-
Ebru Baki'nin canlı yayındaki uykusuz hali gündem oldu
En Çok Okunan Haberler
-
Erdoğan'ın önüne geçmesi sinirlendirdi
-
Azez'de Türk bayrağını yakmaya çalışanlar yakalandı
-
Meteoroloji'den 9 il için gök gürültülü sağanak uyarısı
-
'Çareyi hakimleri göndermekte buldular'
-
'Kılıçdaroğlu üstüne basa basa söyledi'
-
Ebru Baki'nin canlı yayındaki uykusuz hali gündem oldu
-
'Bu aklın ülkemize verecek hiçbir faydası kalmadı'
-
Kapatılan askeri hastaneler için harekete geçiliyor
-
'Çok önemli bir seçenek'
-
'Fakirliğin genel nedeni günahlarımızdır'