Dünya sallanıyor

Amerikan'nın California eyaleti açıklarında 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. olayda can kaybı meydana gelmezken, tsunami tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Yayınlanma: 10.01.2010 - 07:58
Abone Ol google-news

Amerikan Jeoloji Kurumu'ndan (USGS) yapılan açıklamaya göre, TSİ 02.27'de meydana gelen depremin merkez üssü Ferndale kentinin 35 kilometre açığı olarak belirlendi.

Sarsıntının California'nın sadece güney kesiminde, Oregon'un ise orta kesimlerinde hissedildiği, ilk belirlemelere göre bölgede can veya mal kaybı olmadığı, tsunami tehlikesinin de bulunmadığı bildirildi.

 

Depremde can kaybı yok

Yetkililer, TSİ 02.27'de Ferndale kentinin 35 kilometre uzağında meydana gelen depremin Oregon sınırının güneyindeki binaları salladığını, sahildeki bazı yerleşimlerde elektrik kesilmesine neden olduğunu söyledi.

Eureka kenti ve depremin merkez üssüne yakın diğer bölgelerdeki yetkililer, sadece yaşlı bir kadının düşerek ayağını kırdığını, bunun dışında şimdiye kadar ciddi bir yaralanma olduğuna ilişkin haber gelmediğini bildirirken, itfaiye yetkilisi Gary Bird, Eureka'daki büyük alışveriş merkezinde kırılan camlar nedeniyle bazı kişilerde küçük kesik ve sıyrıklar olduğunu ifade etti.

Pasifik Gaz ve Elektrik şirketi sözcüsü J.D. Guidi, çoğu Humboldt bölgesinde olmak üzere elektrik kesintileri olduğunu ve 25 bin abonenin etkilendiğini açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin yerin 16 kilometre altında meydana geldiğini, ana şoktan sonra en büyüğü 4,5 olmak üzere 7 artçı şok daha olduğunu bildirdi.

Öte yandan, California'nın en büyük kenti olan San Francisko'da perşembe günü 3,8, cuma günü de 4,1 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedilmişti.

 

Solomon Adaları yakınında yeni bir deprem

4 Ocak'ta 7,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedilen Pasifik'teki Solomon Adaları açıklarında dün de 6,3 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.

Depremin merkezinin başkent Gizo'nun 146 kilometre güneydoğusunda ve 35 kilometre derinlikte olduğunu belirten USGS yetkilileri, tsunami beklenmediğini bildirdiler.

Solomon Adaları yakınında 4 Ocak'ta meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem yaklaşık 200 evin yıkılmasına yol açarken, deprem sonrası oluşan tsunaminin adaları vurmasıyla bini aşkın kişi evsiz kalmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler