Dünya Ticaret Örgütü Bakanlar Konferansı

Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) Bakanlar Konferansının 7'incisi Cenevre'de başladı. 153 ülkeden 110 bakanın katılımıyla gerçekleşen toplantı, 2 Aralık'ta sona erecek.

Yayınlanma: 30.11.2009 - 12:18
Abone Ol google-news

Toplantıda, uluslararası ticaretin liberalleşmesi konusunda daha önce de gündeme gelen görüşlerin tartışılacağı tahmin ediliyor. Buna göre, gümrük tarifeleri ve sübvansiyonların kaldırılması için anlaşmaya varılmasıyla dünya ekonomisine milyarlarca dolar pompalanacağını ve milyonlarca insanın yoksulluktan kurtulacağını savunanlar bulunurken, aleyhtarlar da kurallar çok uluslu şirketler yerine yoksul ülkelerin iyiliği için düzenlenmediği sürece daha özgür ticaretin küresel eşitsizlikleri kötüleştirebileceği endişesini dile getiriyorlar.

Dünya Ticaret Örgütü ilk bakanlar konferansını 4 yıl önce topladığında da bakanlar ve kabine üyeleri benzer konuları tartışmıştı. Öte yandan, dün ve önceki gün toplantıyı protesto etmek için bir araya gelen göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Göstericiler, en az 4 otomobili ateşe verdi, banka ve dükkanların camları kırıldı. İsviçre polisi 14 kişiyi gözaltına aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler