Dünya, Türkiye'nin izinde

Türkiye, çocukların güvenli internet kullanımına yönelik çalışmasıyla uluslararası örgütlerin önemli projelerine öncülük etti.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 08:51
Abone Ol google-news

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), internetin güvenli ve bilinçli kullanımı konusunda doğrudan çocuklara ve öğretmenlere yönelik ''İnternette Çocuğun Korunması İnisiyatifi'' başlattı. Öte yandan Avrupa Komisyonunca her yıl gerçekleştirilen Güvenli İnternet Forumu'nun bu yılki teması ''Okullarda İnternet Güvenliğini Geliştirmek'' olarak belirlendi.

Bu yöndeki ilk çalışmaya ise bu eğitim-öğretim yılı başında okullarda güvenli internet kullanımına yönelik kitapçık dağıtan Türkiye imza attı. Okullarda internet güvenliği sağlanması için hazırlanan ve dağıtılan ''Güvenli İnternet Kullanımı İçin Tavsiyeler'' kitapçığı, bu çalışmalara öncülük etmiş oldu.

ITU, ülkelerin internet güvenliği için bir takım çalışmalar yürütmelerini destekleyen ve interneti keşfetme heyecanının yerini, çocukların ve gençlerin güvenli ve bilinçli internet kullanımı için arayışlar ve inisiyatiflerin aldığına dikkati çekerek, doğrudan çocuklara, gençlere, ailelere ve öğretmenlere yönelik ''İnternette Çocuğun Korunması İnisiyatifi'' başlattı.


Avrupa Komisyonu da okullara öncelik verdi

İnternetin güvenli ve bilinçli kullanımı konusundaki çalışmaları ITU'nun yanı sıra Avrupa Komisyonu da ''Güvenli İnternet Programı'' çalışmasıyla gerçekleştiriyor. Bu çerçevede her yıl Şubat ayında ''Güvenli İnternet Günü'' adıyla etkinlikler düzenleyen Avrupa Konseyi, ayrıca program çerçevesinde her yıl ''Güvenli İnternet Forumu'' da düzenliyor.

Lüksemburg'da gerçekleştirilen, ''Safer İnternet Forum''un bu yılki teması, ''Okullarda İnternet Güvenliğini Geliştirmek'' olarak belirlendi.

Sivil toplum örgütlerinin, yönetimlerin, erişim sağlayıcı firmalardan oluşan endüstri ve sosyal ağ temsilcilerinin, araştırmacıların ve yazılım geliştiricilerin katılımıyla gerçekleştirilecek forumda, ''Okullarda internetin güvenli kullanımı konusunda neler yapabiliriz?'' sorusuna da yanıt arandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler