Dünyanın en küçük bilgisayarını üretti

Teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından biri olan IBM, dünyanın en küçük bilgisayarını ürettiğini açıkladı. Bilgisayar boyut olarak sadece bir tuz tanesi büyüklüğünde ölçülmüş durumda.

Yayınlanma: 22.03.2018 - 08:21
Abone Ol google-news

Teknoloji dünyasının lider firmalarından biri olan IBM, sadece tuz tanesi büyüklüğünde dünyanın en küçük bilgisayarını üretti. Üretim maliyeti olarak 10 sent (0.10 dolar) gibi bir rakama denk gelen bilgisayar, dünyanın en küçük bilgisayarı olurken bir tuz tanesinin ebatlarına sahip olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu bilgisayar Blockchain uygulamaları adına veri kaynağı olarak çalışabilme özelliğine sahip durumda.


IBM, üzerinde yüzlerce transistor olan ve x86 yonga setine sahip  bu mikro bilgisayarını Think 2018 etkinliğinde duyurmuştu. Prototip aşamasında olan bu ürün daha çok analiz ve veri işleme dünyasına hizmet edecek. İş dünyası için kritik hamle rolünü üstlenebilecek bir donanım ürünü gibi duruyor.
Sonuç olarak IBM, geliştirdiği bu tip ürünler ile pazarda çok daha farklı bir rol üstelenerek kendine pozitif geri dönüşler hazırlıyor gibi gözüküyor.

İşte Huawei P20 Pro’nun ağır çekim performansı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler