Dünyaya yaydılar ama kendileri yemeyecek
AB Komisyonu’nun yürürlüğe giren yeni akrilamid düzenlemesi, patates ve ekmek gibi gıdaların fazla kızartılması veya pişirilmesini yasaklıyor.
AB Komisyonu’nun yürürlüğe giren yeni akrilamid düzenlemesi, patates ve ekmek gibi gıdaların fazla kızartılması veya pişirilmesini yasaklıyor. Akrilamid, nişasta içeren gıdalardaki şeker ve asparajin gibi aminoasitlerin yüksek ısıda kızartılması, kavrulma, közlenme ve pişirilmesi sonucu ortaya çıkan bir madde. Patates ve tahıl ürünleri ile kahve de bu gıdalardan biri. Düzenleme patateslerin daha kısık ateşte, fritözde daha kısa süre harcanarak kızartılmasını ve daha az kahverengi bir hal almalarını öngörüyor. Aynı şekilde kızartma yağının ne sıklıkla değiştirilmesi ve patateslerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğiyle ilgili de kurallar getiriyor.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- DEM Partili vekillerle 'Suriye' atışması!