Duran efe rekor kırdı

34 dakika ile İstanbul'a 6 saniye de Ankara'ya mesaj gönderen Erdal isimli performans sanatçısı, "Amacımız sevgi diliyle, savaşmadan, dövüşmeden şiddet kullanmadan bir şeylerin yapılabileceğini göstermek" dedi.

Yayınlanma: 19.06.2013 - 09:11
Abone Ol google-news

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesini yaptığı ilginç eylemle protesto eden, sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri olan `Duran Adam' Erdem Gündüz'e, tüm ülkede olduğu gibi İzmir'den dün geceden itibaren yoğun destek geldi. Bunlardan öne çıkan "Efe" kostümlü kişinin saat 01.00'de başlattığı eylemi bir günü aşkın sürede devam ettirmesi dikkat çekti. Kimliğini açıklamayan Erdal isimli performans sanatçısı bu alanda resmi olmasa da bir rekora imza attı. Guinness'e başvurulmadığı için mola vermeden İspanya'da 14 saat, Hindistan'da da aralıklı 21 saat olan her iki rekoru da gayri resmi olarak kıran İzmirli performans sanatçısı, temel amacının sevgi dilini insanlara göstermek olduğunu kaydetti.

 

'Umarım yanlıştan dönülür'

Vatandaşların su desteğinde bulunduğu sağlık görevlilerin ne aralıklarla kontrol ettiği performans sanatçısı sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Yapılan geri sayamın andından göstericilerin meşale yakarak kutladığı performans sanatçısı şunları söyledi:

"Ben bir performans sanatçısıyım Şuan 24 saat 34 dakika 6 saniye oldu. Zamandaki bu küsuratların nedeni İstanbul Gezi Parkı'na ve Ankara'ya selam göndermek. Biz sevgi çocuklarıyız, bizim şiddetle işimiz yok. Bu yüzden olabildiğince küfür dilini ortadan kaldırıp sevgi dilini oluşturmaya çalışıyoruz. İnsanlar bizimle birlikte burada Saygı duruşundan bulundu elinden gelebildiği kadar hem polis arkadaşımız hem de ölen direnişçi arkadaşlarımız adına. Aslında ortada çok büyük bir problem yok. İnsanlar ağaçların kuşların dilini anlayabilse problem çözülecek. İnsanlar Gezi Parkında ağaçlara sarıldı, biber gazı kullanmaya gerek yoktu. Bu bir insanlık suçu. Umarım yanlıştan dönülür."

'Bir kişiyle değişir herşey'

Temel amacının sevgi diliyle, savaşmadan, dövüşmeden ve şiddet kullanmadan bir şeylerin yapılabileceği göstemek olduğunu söyleyen performans sanatçısı, "Bir kişiyle değişir her şey. Günlerdir sokaklarda olan özgürlük için mücacadele eden sanatçılara selam söylüyorum. Sanatçılar toplumun aynasıdır yönlendiren kişilerdir. Umarım sanatçılarımız mücadele ettikleri şeylerden sonra yollarına devam ederler. Bizde sokak sanatçıları olarak sevgi dilini göstermeye çalıştık. Beni bu saatte kadar bekleyen basın emekçilerine de teşekkür ediyorum" dedi.
Halk sadece parkını istiyor

Süreç boyunca karşındaki Cumhuriyet Ağacı Heykeli'ne baktığını, eylemin ilk günlerinde bu alanda otururken saçı çekilen ve darba uğrayan genç kızları düşündüğünü ifade eden performans sanatçısı, "Bunlar hoş şeyler değil. Umarım bir daha olmaz Çünkü İzmir özgür bir şehir, biz bu kentte özgür bir kent yaşamı sunuyoruz. Sokaklarda terörün şiddetin olmaması gerekiyor. Halk sadece parkını geri istiyor. Bana destek olan İzmir halkına teşekkür ediyorum" dedi.

'İnsanların durma durdurma hakkı var'

Eylemi başlatan Erdem Gündüz'ü izledikten sonra kendini sokağa attını belirten performans sanatçısı, "İnsanların durma hakkı vardır insanların kalabalık kitleleri durdurma hakkı vardır. Biz bu şekilde durdurulsun istiyoruz. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Alkışlar eşliğinde performans sanatçısı alandan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler