Eczacının muayene ücreti şikayeti

Muayene ücretini ilaç parasıyla birlikte hastadan alan eczacılar, zarar ettiklerini öne sürerek bu uygulamanın iptal edilmesini istiyor. Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, " Muayene ücreti konusunda da zarar ediyoruz. Muayene ücretini birçok vatandaş kredi kartıyla ödüyor. Bu durumda biz fiş kesmek ve vergi vermek zorunda kalıyoruz. Kazancımız olmayan paranın vergisini neden ödeyelim? " şeklinde konuştu.

Eczacının muayene ücreti şikayeti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.01.2009 - 09:52

Konya'da Hastane Caddesi'nde faaliyet gösteren bazı eczaneler adına açıklama yapan eczacı Hülya Özsümen, son birkaç yıldır büyük sıkıntı yaşadıklarını, çözüm adına adım atılmadığını ileri sürdü.

Özellikle reçete onay sisteminin gün içinde 3-4 saat kesintiye uğraması nedeniyle sorun yaşadıklarını ifade eden Özsümen, ''Bu provizyon sistemi gün içinde aksayınca hastalar ve eczacılar mağdur oluyor'' dedi.

Muayene ücretleri konusunda da sıkıntılarının bulunduğunu dile getiren Özsümen, ''Bir süredir muayene ücretlerini ilaç parasıyla birlikte hastadan biz alıyoruz. Bazen inanılmaz rakamlar ortaya çıkıyor. 230 TL muayene ücreti ile karşılaştığım oldu. Hastaneyi arayıp düzelttiriyorum, ama bu bizim sorunumuz değil. 5 dakika işi olan hastaya yarım saat dil döküyoruz. Muayene ücretinin ne olduğunu açıklamak zorunda kalıyorum'' diye konuştu.

Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay da provizyon sistemindeki tıkanıklığın artık sürekli hale geldiğini belirterek, toplama vurulduğunda bu sistemin ayda 10 gün çalışmadığının belirlendiğini öne sürdü.

Bu sistem çalışmadan hastaya ilaç vermelerinin mümkün olmayacağını anlatan Kızılay, şunları kaydetti:
''Bazen ilacı verip bir miktar ödeme alıp hastayı gönderiyoruz. Sistem açıldığında işlemleri yapalım istiyoruz. Çoğu zaman sisteme göre hastanın prim borcu yüzünden ödemesi yapılmıyor. Bu durumda para cebimizden çıkıyor. Muayene ücreti konusunda da zarar ediyoruz. Muayene ücretini birçok vatandaş kredi kartıyla ödüyor. Bu durumda biz fiş kesmek ve vergi vermek zorunda kalıyoruz. Kazancımız olmayan paranın vergisini neden ödeyelim? Örneğin bir hastanın 50 TL muayene ücreti çıkıyor. Sonra bunu kartla ödüyor. Buna fiş kesince yüzde 8, yani 4 TL vergi ödüyoruz. Eczacı bu muayene ücretinden hiç kazanmıyor. Biz bu parayı doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler