Eğitim-Sen yargı yolunda

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, ek ders saatleriyle ilgili uygulamayı yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Eğitim-Sen yargı yolunda
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.01.2009 - 10:20

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, yaptığı açıklamada, ''Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı''nın 23 Ocak'taki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Bostan, bu kararın MEB merkez ve taşra teşkilatında çalışan şefler ve MEB merkez teşkilatında görevli eğitim uzmanları için bir mağduriyet oluşturduğunu, ek dersleri artan şube müdürü, ilköğretim müfettişleri ve geçici olarak kurumları dışında görevlendirilenler bakımından da yeni bir haksızlık ve eşitsizlik ortaya koyduğunu ifade etti.

30 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete'de ''Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatında aynı amaçla görevlendirilen kadrolu meslek elemanlarına haftada 15 saat, rapor hazırlama yetkisi verilen personel ile eğitim sertifikalı kurum personeline haftada 10 saat, fiilen bu görevleri yapıp yapmadığına bakılmaksızın 15 Ağustos 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ek ders ücreti ödeneceğini''nin belirtildiğini kaydeden Bostan, ''Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatı ile sosyal hizmet kuruluşlarında, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti alan ve bu nedenle ek ödemeden faydalanamayan personel, izinli ve raporlu bulundukları günler ile nöbet izninde bulundukları günler için de 15 Ağustos 2008 itibarı ile ek ders ücreti almalarının öngörüldüğü''nü hatırlattı.

Bostan, açıklamasından şunlara yer verdi: ''Görüldüğü üzere, 30 Aralık 2008 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile SHÇEK ve Adalet Bakanlığı'nda çalışanlar için de yeni bir ek ders düzenlemesi yapılmış ve 15 Ağustos 2008 tarihinden geçerli sayılmıştır. Bu uygulama adil bir uygulamadır, çünkü ek ödemeden yararlanamayan devlet memurlarına bu tarih itibariyle eşit işe eşit ücret kanunu doğrultusunda iyileştirme yapılmıştır. O halde bu iyileştirme oranları dışında kalan personelin de ek ders iyileştirmeleri bu tarih esas alınarak yapılmalıydı. SHÇEK ve Adalet Bakanlığı'nda hak ve hukuka uygun uygulama yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından şube müdürü, ilköğretim müfettişleri ve geçici görevlendirilen öğretmen ve formatörler için ek ödeme 23 Ocak 2009 tarihinden geçerli sayılmıştır. Görüldüğü gibi MEB, kendi personelinin hakkını koruma konusunda vurdumduymaz bir tavır sergiliyor. Sendika olarak, bu çifte standart ve haksız uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu eşitsizliği ve adil olmayan uygulamayı yargıya taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler