Eğitimde 'zor' dönem
Öğretim yılının ikinci dönemi de sorunlarla başladı. İstanbul’da bir okulun öğrencileri ‘misafir’ gittikleri okulda kendi sınıfları ve öğretmenleri olmadığı için ders yapmadan evlerine döndü. Bu dönem yeni sistemde sınava girecek 8. ve lise son sınıf öğrencileri için kaygılarla dolu geçecek.
2017-2018 öğretim yılının ikinci yarıyılı dün başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen, ders başı yaptı. 8. ve lise son sınıf öğrencileri liseye ve üniversiteye yerleştirmede uygulanacak yeni sistemler nedeniyle bu döneme kaygılı başlıyor. 8. sınıf öğrencilerinden isteyenlerin gireceği sınavla ilgili kılavuz bir ay sonra çıkacak. Sınavla öğrenci alan okul adlarının nisan ayında açıklanmasının ardından başvuru süreci başlayacak. Öğrencilerin çok büyük çoğunluğu, Galatasaray, İstanbul Erkek, Kabataş gibi en çok hayal edilen liselere girme şansını denemek için bu sınava girecek. Ancak, “Sorular çok zor olacak, öğrencilerin yüzde 50-60’ına hitap etmeyecek” biçimindeki açıklamadan sonra karamsarlığa kapılan öğrenciler, bu sınava tam olarak nasıl hazırlanmaları gerektiğini de bilmiyor. Sınavla öğrenci alacak liselere giriş sınavı 2 Haziran’da yapılacak.
YKS 23-24 Haziran’da
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvurular 1-21 Mart tarihleri arasında yapılacak. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 23 Haziran’da, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile yabancı dil sınavı 24 Haziran’da gerçekleşecek. YKS sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacak.
Öğrenciler ortada kaldı
Bostancı İlkokulu öğrencileri, okulları için yıkım kararı verilmesi üzerine misafir gittikleri Melih İsfendiyar İlkokulu’nda derslik yetersizliği nedeniyle ikinci döneme sıkıntılı başladı. Bazı öğrenciler, ‘’misafir’’ okulda kendi sınıfları ve öğretmenleri olmadığı için ders yapmadan evlerine döndü. Bostancı İlkokulu velileri ve öğrencileri, dün sabah Melih İsfendiyar İlkokulu önünde toplanarak, durumu protesto etti. Eğitime kaosla başlamak istemediklerini belirten velilerin açıklaması şöyle: “Bostancı İlkokulu 15 derslikli bir okul olmasına rağmen misafir olarak gideceği 15 derslikli bir okul bulunamamıştır. Anlatılan projede eğitimin aksamayacağı, sınıfların dağılmayacağı, öğretmenlerimizin değişmeyeceği belirtilmiş olmasına rağmen 2. 3. ve 4. sınıflardan birer şube, Sınıf Açma ve Kapatma Yönetmeliği’ne uyulmayarak kapatılmıştır. Dolayısıyla öğretmenler ve sınıf mevcutları değişecek sonuç olarak eğitim aksayacaktır. Kapatılan sınıfların öğrencileri bu durumdan duygusal, psikolojik ve pedagojik olarak olumsuz etkileneceklerdir. Dönem ortasında öğretmen değişimi ve sınıf değişiminden kaynaklı uyum problemiyle karşı karşıya kalacaklardır. Kapatılmayan sınıflardaki öğrenci sayısı artacak nitelikli bir eğitim ortamı imkânı ortadan kalkacaktır.’’
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı
- Kayıp Amerikalı Suriye'de bulundu: 'Hacıyım' dedi...