'Ekonominin sırları açığa çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, açıklanan enflasyon raporunun, ekonominin sırlarını açığa çıkardığını ileri sürerek, ''Anamuhalefet partisi olarak Hükümeti, sanal ve hayal projelerin peşinde koşmayı bırakıp, Türkiye'nin ve halkın gerçek gündemini ve önceliklerini ele almaya, bunlara çözüm üretmeye davet ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 13:55
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisiyle ilgili raporuna dikkati çekti. Oran, şunları kaydetti: ''Bugün açıklanan enflasyon raporunda, AKP iktidarı için de ince uyarılar bulunmakta. Merkez Bankası, her şeyden önce küresel krizin hala devam ettiğini kabul etmekte. Merkez Bankası raporunda; 'Küresel ekonomiye ilişkin aşağı yönlü riskler, halen önemini korumaktadır. Birçok gelişmiş ülkede kredi, gayrimenkul ve emek piyasalarındaki sorunlar, henüz tam anlamıyla çözülmemiştir. Ayrıca borç dinamiklerinin sürdürülebilirliği ve olası mali konsolidasyonun etkilerine yönelik belirsizlikler sürmektedir' şeklinde ifadelere yer veriliyor. Bu ifadeler, ekonomide büyüme sarhoşluğuna düşen Hükümet için açık bir uyarıdır. Enflasyon raporunda, Türkiye'de enflasyon oranının yukarı doğru eğilim gösterme riskinin devam ettiği saptamasında bulunulmaktadır. Ücretler üzerinde sürekli baskı kuran AKP iktidarı, halkın enflasyonu olarak adlandırdığımız gıda malları enflasyonunu görmezlikten gelmektedir. Merkez Bankası dahi, gıda malları enflasyonunun 2011 yılının ikinci çeyreğinden itibaren yükseleceğini beklemektedir. Bu durum, halkın yine enflasyon karşısında ezileceğini ortaya koymaktadır.''

Rapordaki açıklamalara atıfta bulunan Oran, ''Bunları ne CHP ne de köşe yazarları söylüyor. Bu ifadeler, Merkez Bankasının resmi açıklamasında yer alıyor. Anamuhalefet partisi olarak Hükümeti, sanal ve hayal projelerin peşinde koşmayı bırakıp, Türkiye'nin ve halkın gerçek gündemini ve önceliklerini ele almaya, bunlara çözüm üretmeye davet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler