"Eksikliğimiz dil birliği sağlayamamak"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Bizim en önemli eksikliğimiz, dil birliğini sağlayamamaktır'' dedi.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 19:48
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bartın Belediyesi 13. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''Biz Eğitimin Neresindeyiz ve Acaba Yeteri Kadar Eğitime Önem Veriyor Muyuz?'' konulu söyleşide, aynı dili konuşamayan insanların anlaşamayacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Her ferdin insan eğitimi konusunda önemli sorumluluğu bulunduğunu belirten Koncuk, ''Bu sorumluluk özellikle öğretmenlerimizin üstünde çok daha fazladır. Tarihimiz boyunca baskıcı millet olamadık. Eğer olsaydık yani emperyalist anlayış sergileseydik, bugün dünyanın birçok yerinde Türkçe konuşulması gerekirdi'' dedi.

Koncuk, sözlerini şöyle tamamladı:
''TRT 6 diye bir kanal faaliyete geçirildi, Kürtçe ve benzeri dillerden yayınlar yapmaya başladı. Bizim en önemli eksikliğimiz dil birliğini sağlayamamaktır. Okula giden öğrencilerimiz aynı dili konuşacaklar ki birbirleriyle kaynaşabilsinler. Bir üniversitemizde, Kürt Dili Edebiyatı bölümü açılması söz konusu. Kürtçe denilen dilin yüzde 97'si yabancı dillerden oluşmuştur. Bunu bile bile söz konusu üniversite bu bölümü açıyor. Oysa ki üniversitemizde açılacak bir bölümün ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda millete faydası olması gerekir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler