'El Kaide bizi bölüyor'

Kuzey Kafkasya'daki Çeçen teröristlerin lideri Doku Umarov, örgütteki bölünmelerin, El Kaide'nin faaliyetlerinden kaynaklandığını söyledi.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 13:43
Abone Ol google-news

İnternette yayımlanan video kayıtlarında Doku Umarov, El Kaide'nin Kuzey Kafkasya sorumlusu Muhanned'in ayrılıkçı Çeçenler'i kendisine karşı kışkırttığını söyledi.

Umarov, daha önceden de, kendi emrindeki komutanlardan Aslanbek Vadalov, Hüseyin Hakayev ve Tarhan Gaziyev'i, hareketi bölmekle suçlamış ve onları görevlerinden azlederek, şeriat mahkemesine vereceğini açıklamıştı.

Kuzey Kafkasya'daki ayrılıkçı silahlı gruplar arasındaki bölünme ilk olarak, bu Ağustos ayında su yüzüne çıkmıştı. Ağustos ayında, Doku Umarov'un internette yayımlanan video kayıtlarında Umarov, yetkilerinden vazgeçtiğini söylemiş, fakat daha sonra, internette yayımlanan ikinci bir video kaydında Umarov, kendisinin liderliği bırakmaya niyetinin olmadığını, söz konusu video kaydının tamamen örgüt içi bir etkinliğe yönelik olduğunu söylemiş ve Vadalov, Hakayev ve Gaziyev'i, bu komplodan sorumlu tutmuştu.


http://www.avrasya-haber.net/rusya/el-kaide-bizi-boluyor

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler