Elazığ Belediye Başkanı o fotoğraf için özür diledi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yardıma muhtaç ailelerin teşhir edildiği eleştirileri üzerine açıklama yaparak özür diledi.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 11:10
Abone Ol google-news

Ramazan ayı nedeniyle ekonomik durumu iyi olmayanlara verilen ve 100 liralık harcama limiti olan sosyal kartların dağıtıldığı fotoğrafların internet sitelerinde paylaşılması, kentte ve sosyal medyada tepkiye yol açtı.

YANILMAZ: FOTOĞRAFLAR YANLIŞLIKLA SERVİS EDİLDİ ÖZÜR DİLERİM

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 100'er lira limitli sosyal kart yardımına gösterilen tepki üzerine yaptığı savunmada, "Elazığ'da yapmış olduğumuz en önemli sosyal çalışmalardan biri olan sosyal kart uygulamasını başlattık. Sosyal kar ile vatandaşlarımız, kendi bir paket dağıtma olayı vardır. Vatandaşları paketin içindeki sosyal kartlara mahkum etmeden, vatandaşlarımız marketten gidip ihtiyacını karşılayacaklar diye düşündük. Bu çok önemli projeyi bir programla duyuralım dedik. Sembolik olarak birkaç kart dağıtımı yaptık. Kartımızın fotoğrafları yanlış bir şekilde olmaması gerektiği bir şekilde medyaya yansıdı. Hemen toparladık, inancımız şudur; yaptığımız her yardımı vatandaşlarımızı rencide etmeden yapmalıyız. Ve bir elin verdiğini, diğer elin bilmemesi gerektiğine inananız" dedi.

Fotoğrafları çekilen vatandaşlardan özür dileyen Başkan Mücahit Yanılmaz, fotoğrafların da yanlış servis edildiğini ifade ederek, "Özellikle fotoğrafı çekilmiş hemşerilerimizden ben özellikle özür diledim ve özür diliyorum. Haberi yapan yerel medyadaki arkadaşlarımız ne kadar rahatsız oldularsa bilinmelidir ki ben daha çok rahatsız oldum. Bu haberde bizim ekibin bir yanlışlığı. Çünkü o törende salonu dolduran hemşerilerimizin toplu fotoğrafını istedik, yanlışlıkla o fotoğrafları servis yaptılar. Bu sosyal kartlarla üç şey alamayacaklar, sigara, içki ve parfüm. İstedik ki temel ihtiyaçlarını karşılasınlar. Bayramdan sonra yapacağımız çalışma ile sosyal kartların 12 ay devam edeceği bir yapıyı oluşturacağız. Her ay 100 lira yükleyeceğiz gidip marketlerden alış veriş yapacaklar. Şu anda bir alış veriş merkezi ile protokol imzaladık Elazığ'ın her semtinde şubesi bulunuyor. Önümüzdeki aylarda mahallelerde şubeleri bulunan diğer marketlerle de protokol imzalarız. Kartların maliyeti çok fazla değil biz protokol yaparken ihale ile yapıyoruz. Bize en cazip teklifi sunan firma ile protokol yaptık. Ben Elazığ'da ki hemşerilerimizi rencide edecek olan onların izzeti nefsine helallik getiren her şeyden pişmanım ve yapılan her şey için hemşerilerimden özür dilerim" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler