Elazığ'da hafif şiddette deprem

Elazığ'da hafif şiddette deprem meydana geldi. lazığ Valisi Muammer Erol, İçme beldesinde 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirdi.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 05:56
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 06.13'te merkez üssü Elazığ'ın İçme beldesi olan 4.4, saat 06.19'da da 2.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem kent merkezinde de hissedildi.

 

Vali Erol: Bir olumsuzluk yaşanmadı

Elazığ Valisi Muammer Erol, merkeze bağlı İçme beldesinde meydana gelen depremin ardından kendilerine intikal eden can kaybı ve hasar olmadığını, bir olumsuzluk yaşanmadığını aktardı. Depremin şiddetinin düşük olduğunu belirten Erol, herhangi bir sıkıntının beklenmediğini söyledi.

Saat 06.13'te merkez üssü Elazığ'ın İçme beldesi olan 4.4, saat 06.19'da da 2.7 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti. Kent merkezinde de hissedilen 4.4 büyüklüğündeki deprem 5 kilometre derinlikte meydana gelmişti.

 

İçme Belediye Başkanı'ndan açıklama

 Elazığ'da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü İçme beldesinin Belediye Başkanı Faruk Erdem, olumsuz bir durumun olmadığını, ancak beldeye bağlı köylerdeki inceleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Belde Belediye Başkanı Faruk Erdem, saat 06.13'te meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından, belde genelinde kendilerine intikal eden herhangi bir sorun olmadığını ancak incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

''23 Haziran'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören köylerde bir sorun var mı?'' sorusu üzerine Erdem, ''Şu anda bize intikal eden bir durum olmadı. Ancak, bu köylerimizde de incelemeler devam ediyor. İnşallah da bir sorun çıkmayacak'' dedi. Öte yandan, ilçede vatandaşlar günlük yaşamlarına devam ediyor.

Bu sabah saat 06.13'te, merkez üssü Elazığ'ın İçme beldesi olan 4.4, saat 06.19'da da 2.7 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti. Kent merkezinde de hissedilen 4.4 büyüklüğündeki depremin 5 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler