Elektriği kesilen okullar Meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, TEDAŞ'ın İzmir'de 22 okulun elektriğini borçları nedeniyle kesmesini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Meclis Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde Gediz Elektrik A.Ş. İzmir İl Müdürlüğü tarafından 26 Ocak 2010 tarihinde 'İzmir İli ve İlçelerinde kuruma elektrik borcu olan tüm İlköğretim okulu ve liselerden borcu olan okulların elektriğinin kesilmesi' kararının alındığını hatırlattı.
Kararın ardından 29 Ocak 2010 tarihinde sadece Tire İlçesinde ilköğretim okulu ve lise olmak üzere toplam 22 okulun elektriklerinin TEDAŞ ekipleri tarafından kesildiğini ve klima ve kaloriferler çalıştırılamadığı için öğrencilerin soğukta ders yapmak zorunda bırakıldığını ifade eden Ayhan, "Yaşanan bu olaylar üzerine Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 'İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün TEDAŞ'la gerekli yazışmaları daha önceden yaptığı, bu yazışmada ödeneklerin mart ayında geleceği, bu süre zarfında yapılacak kesintinin eğitim ve öğretimi aksatacağı' belirtilmiştir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Müdürlüklerine bağlı tüm birimlerin, TEDAŞ'a 8 trilyonun üzerinde borcun olduğu ve bu nedenle elektrik kesintilerinin yaşandığı ifade edilmekle birlikte, İZSU'ya olan borcun ise yaklaşık 40 trilyona yakın olmasına rağmen sularının kesilmediği belirtilmektedir. Bilindiği üzere eğitim ve öğretimin sağlıklı olarak devam etmesinde elektrik, su, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlar vazgeçilmezdir. Buna rağmen pek çok okulda elektriklerin kesilmesi anlaşılabilir bir durum değildir" dedi.
Ayhan İzmir merkez ve ilçelerinde borcu nedeniyle elektriği kesilen toplam kaç okul olduğunu sorarken Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya şu soruları yöneltti:
"Elektriği kesilen okullarda toplam kaç öğrenci öğrenim görmektedir? İzmir merkez ve ilçelerinde kaç okul okulun su borcu bulunmaktadır? Toplam borç miktarı nedir? Borcu nedeniyle suyu kesilen okul var mıdır? Diğer illerde benzeri durumda olan okulların elektrikleri kesilmezken bu uygulamanın sadece İzmir'e yönelik olduğu iddiası doğru mudur? İktidarın İzmir'e dönük özel ilgisinin sebebi nedir? İZSU 40 trilyon TL'lik alacağına rağmen eğitim ve öğretimin aksamaması için su kesintisine gitmezken, TEDAŞ'ın 8 trilyon TL'lik alacağı nedeniyle okullarda elektrik kesintisine gitmesi kabul edilebilir bir durum mudur? İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül'ün devreye girmesiyle kısa bir süre için çözüme ulaşan bu sıkıntıya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından niçin kalıcı çözüm getirilmemektedir? Yeni okulların açılmasını hayırseverlere, okulların boya-badana işlerini okul aile birliklerine havale eden Milli Eğitim Bakanlığı elektrik borçlarını da mı bu yolla ödemeyi düşünmektedir? Okullarımızın en önemli ihtiyacı olan elektrik, su, ısınma giderleri için neden yeterli ödenek ayrılmamaktadır? Ülkemize yakışmayan bu tür manzaraların bir daha yaşanmaması için ne tür kalıcı önlemler alınacaktır?"
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi