Elektrikli arabalar için özel yollar yapılıyor

Gelecekte kullanılan araçların elektrikli olacağı şimdiden belli.Bu da şimdiden elektrikli arabalar için özel yol projeler üretiliyor.

Yayınlanma: 15.08.2015 - 17:21
Abone Ol google-news

Teknolojinin ilerlemesi ile petrol bağımlılığında kurtularak elektrik enerjisinin daha ön planda tutulduğu otomotiv sektörünün oluşturulması planlanıyor. Bu planlamaların kabul edilebilir ve gerçek sebepleri bulunuyor. Elektrikle çalışan bir otomobil hem maliyet olarak hem performans olarak çok daha iyi netice verebilir. Ayrıca güvenliği ve sessiz çalışabilme özellikleri olarak insan konforunu üst seviyeye taşıyacaktır. Çalışmaların tüm dünyaya yayılması konusunda dişe dokunur derecede yaygın olduğunu söylemek şu an güç olsa da dünyanın çeşitli yerlerinde bu konuda çalışmaların olduğunu görebiliyoruz.
Özellikle bu proje için elektrikli arabaların otoyolda ilerlerken kablosuz olarak şarj edilebilmesini sağlayan yol planlamaları konusunda büyük çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaların sonuncusuna ise İngiltere’de karşılaşıyoruz. Sistem yolun altına döşenen elektrik kabloları sayesinde çalışıyor; kablolar elektromanyetik alan yaratıyor, araçların içindeki bir bobin de bunu elektriğe dönüştürüyor. İngiliz Karayolları’ndan bir yetkili ‘hedefin 2016-2017 gibi trafiğe kapalı yollarda deneme yapmak’ olduğunu belirtti.

iPhone 7 ne zaman çıkıyor?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler