Elvan, yeni kimlik kartları için tarih verdi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, 64. Hükümet Eylem Planı'nda yer alan reformların ve vaatlerin hayata geçirilmesi konusunda gelinen aşamaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart'ta Kırıkkale'de başlayacağız" dedi.

Yayınlanma: 26.02.2016 - 13:52
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Biz insan hakları ve eşitlik konusunda samimi bir şekilde gerekli adımları atmayı sürdürürken, bu kavramları devleti suçlamak için kullananlardan da eğer samimiyseler en temel insan hakkı olan yaşam hakkına kast eden teröristlere ve terör örgütlerine karşı amansız bir şekilde seslerini yükseltmelerini ve tavır almalarını bekliyoruz" diye konuştu.

'ESNAFA 30 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERMEYE BAŞLADIK'

Elvan, "Esnafa 30 bin lira faizsiz kredi desteği vermeye başladık. Bu konuda çok yoğun bir talep var esnaftan. Halk Bankası bu desteği sağlıyor. 1 yıl süreyle sıfır faizli kredi uygulamasına devam edeceğiz" diye konuştu.

'KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUN TASARISI'

Elvan, "Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Detaylı olarak incelemeyenler, yüzeysel bakanlar bu tasarıyı fişleme olarak algıladılar. Halbuki tasarının metnini inceleseler bunun böyle olmadığını, bilakis izinsiz kişisel veri kullanımının panzehiri olduğunu görecekler" dedi.

BAKAN BOZKIR : YUNANİSTAN İLE AVUSTURYA ARASINDAKİ OLAYI ÜZÜNTÜ İLE İZLİYORUZ

Avusturya ve Yunanistan arasında yaşanan mülteci krizinin ve Macaristan Başbakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'sınırlarımızı koruması için yalvarıyoruz' yönündeki ifadeleri ile ilgili olarak AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Yunanistan ile Avusturya arasında yaşanmakta olayı da bir anlamda üzüntü ile izliyoruz. Yunanistan hiçbir şekilde bu sorunun tek başına halledebileceği bir ülke olarak bırakılmamalı. Yunanistan'a yardım edilmelidir. ona yardım edilerek bu sorun çözülebilmelidir. AB ülkeleri de kotalar açıklayarak bu sorunun çözümüne yardımcı olmalıdırlar. 3 milyar avro para gönderilebilir haldedir. kararı alınmıştır. İhtiyaç listesi üzerinde mutabakat sağlanır sağlanmaz türkiye'ye intikal edecektir. Bu para gelmezse suriyelilerin durumu kötü, Türkiye Cumhuriyeti batıyor, bu para olmazsa olmaz diye bir psikoloji içinde de hiç kimse değil" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler