Emenike, Türkiye'ye gelecek mi?

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe'nin Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla eşleşmesi, 'şike' davasında yargılanan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'nin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Yayınlanma: 10.08.2012 - 13:07
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin önceki sezonun sonunda Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı   Emenike , 3 Temmuz 2011'de başlayan futboldaki şike soruşturması nedeniyle sarı-lacivertli formayı giymeden Rusya ligine transfer olmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe'nin Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla eşleşmesi, soruşturma ve dava süresince Türkiye'ye hiç gelmeyen Emenike'nin bu kez Spartak formasıyla İstanbul'a gelip gelmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Futbolcunun Avukatı Epözdemir, Emenike'nin dosyasının ayrıldığını ve Rusya'da ifadesinin alındığını ifade ederek, ''Emenike'nin Türkiye'de herhangi bir hukuki yaptırıma uğraması söz konusu değil. Dosyası Rusya'ya gönderildi ve orada ifadesini verdi. Emenike, formasını giydiği Spartak Moskova takımıyla İstanbul'a gelecek'' dedi.

Emenike ile bugün bir görüşme yaptığını söyleyen Epözdemir, ''Emenike profesyonel bir futbolcu ve takımı adına elinden geleni yapacağını söyledi. Türkiye'ye gelecek olmasından dolayı herhangi bir endişesi yok. Zaten kendisi herhangi bir suçunun olmadığından dolayı rahat'' diye konuştu.

Türkiye'ye gelmek istemiyor

Nijeryalı futbolcunun, Türk basınına yansıyan Türkiye'ye gelmek istemediği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Epözdemir, Emenike'nin kendinden emin olduğunu sadece gözaltı sürecinde kötü muamele gördüğü için bu açıklamayı yaptığını belirterek, şunları söyledi:

''Emenike Türkiye'de futbol oynamak istemediğini söylemişti. Yoksa Türkiye'ye gelip tatilini yapar veya işi gereği gelir. Emenike, 4 günlük gözaltı süresinde psikolojisi bozulduğu ve yerlerde yattığı için endişe duymuştu. Ancak şimdi böyle bir şey söz konusu değil. Zaten Emenike ile beraber menajeri Erdem Konyar, Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçından suçlanıyordu ve beraat etti. Kendisi de süreç tamamlanınca beraat edecek.''

Emenike'nin Rusya'da ifade verdiğini, ancak dosyanın Türkiye'ye tekrar gelmesinin zaman alacağını belirten Epözemir, ''Emenike Türkiye'de de ifade verebilirdi. Fakat o zaman Rusya'da maçlar devam ettiği için bu mümkün değildi. Davanın sonuçlanmasının Fenerbahçe maçına kadar yetişmesi mümkün değil. Çünkü bir sürü diplomatik prosedür var'' diye konuştu.

Epözdemir son olarak, Emenike'nin Türkiye'de hiçbir hukuki sorun yaşamayacağını ve hakkında tutuklama kararı olmadığını da kaydetti.

Emenike, Spartak Moskova'da oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Spartak Moskova forması altında geçen sezon Rusya liginde 13 gol kaydeden Nijeryalı futbolcu, bu sezon da takımı adına 1 kez ağları havalandırdı.

Rus temsilcisinin kadrosunda, Emenike dışında Kim Kallström, Diniyar Bilyaletdinov, Aiden McGeady, Ari ve Welliton gibi etkili futbolcular bulunuyor.

Avrupa kupalarında 239 maç

1922 yılında kurulan Spartak Moskova, Avrupa kupalarında bugünde dek 239 karşılaşma oynadı.

Bu karşılaşmalardan 108 galibiyet, 52 beraberlik ve 79 mağlubiyet alan Rus ekibinin, Avrupa kupalarındaki en önemli başarıları Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda yarı final oynamak oldu.


Rusya liginde lider

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılan Spartak Moskova, 3. haftası tamamlanan Rusya Ligi'nde 9 puanla lider durumda bulunuyor.

Moskova ekibi, kendi liginde geçtiğimiz yıl normal sezonu dördüncü, şampiyonluk grubunu ikinci sırada tamamlama başarısı gösterdi. Spartak Moskova, bugüne dek 12 eski SSCB, 10 da Rusya ligi şampiyonluğu kazandı.

Spartak Moskova, maçlarını 85 bin kişi kapasiteli suni çim zeminli Lujniki Stadı'nda oynuyor.


Galatasaray ile karşılaştı

Spartak Moskova, Türk ekiplerinden Galatasaray ile 1993-1994 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşılaştı.

İki ekip arasında Moskova'da oynanan ilk karşılaşma 0-0 berabere tamamlanırken, Rus temsilcisi, İstanbul'daki maçta Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.


Kadro

İspanyol Unai Emery'in teknik direktörlüğünü yaptığı Rus ekibinin kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Sergei Pesyakov, Andriy Dykan, Artem Rebrov
Defans: Juan Insaurralde, Sergei Bryzgalov, Nicolas Pareja, Kirill Kombarov, Fedor Kudryashov, Sergei Parshivlyuk, Marek Suchy, Ilya Kutepov, Evgeni Makeev
Orta saha: Kim Kallström, Emin Makhmudov, Rafael Carioca, Aiden McGeady, Demy de Zeeuw, Dmitri Kombarov, Diniyar Bilyaletdinov, Aleksandr Zotov, Romulo, Soslan Gatagov, Jano Ananidze


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler