"Emniyet'te IŞİD diye bir örgüt yok"

CHP İstanbul Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yok. Böyle bir karar olmadığı için IŞİD çok rahatlıkla Türkiye'de faaliyet sürdürüyor" dedi.

Yayınlanma: 29.09.2014 - 12:56
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı olduğunun ifade edildiğini ancak Resmi Gazeteleri taradığını ve böyle bir kararı göremediğini söyledi.

Tanrıkulu düzenlediği basın toplantısında, "Böyle bir karar olmadığı için IŞİD çok rahatlıkla Türkiye'de faaliyet sürdürüyor" şeklinde konuştu.

"Ben atlamış olabilirim. Eğer yanılıyorsam beni düzeltsinler. Bu Bakanlar Kurulu kararı hangi resmi gazetede yayınlandı?" diyen Tanrıkulu şöyle devam etti:

"IŞİD terör örgütü ilan edildi mi edilmedi mi? IŞİD, Bakanlar Kurulu kararıyla bir terör örgütü ilan edilmişse, bu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilir, örgütün Türkiye'deki faaliyetleri takip altına alınır. Böyle bir karar olmadığı için Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde IŞİD diye bir örgüt yok. O nedenle IŞİD çok rahatlıkla, BM kararlarına rağmen Türkiye'de faaliyet sürdürüyor ve Türkiye'yi lojistik üs olarak kullanıyor. 3 yıldır hükümetin IŞİD'e destek verdiğini, geçişlere göz yumduğunu ifade ettik. Bu örgüte binden fazla giden insan var. Hangisi hakkında ne işlem yapıldı?"

Tanrıkulu, bir soru üzerine, Süleyman Şah türbesinin bulunduğu toprakların 25 askerle korunamayacağını savunarak, "Umarım yeni bir rehine krizi olmaz" dedi.

"Davutoğlu seçilmedi, atandı"

Tanrıkulu, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği CHP kongresiyle ilgili eleştirilerini sürekli gündeme getirdiğini belirtti. Tanrıkulu, "Biz kendisinin hangi kongrede nasıl seçildiğini biliyoruz. Kendisi seçilmedi atandı. CHP'nin kurultayı mı yoksa AKP'nin kurultayı mı demokratik?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, TİKA hakkında yönelttiği bir soru önergesiyle ilgili "şerefsizlik" ifadesini kullandığını belirten Tanrıkulu, "Bir yasama faaliyetine şerefsizlik diyen Başbakan Yardımcısı'na acaba Meclis'in onurunu korumakla görevli olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ne diyecek merak ediyorum? Kurtulmuş'a bu sıfatları siyasette kullanmamasını tavsiye ediyorum. Bu soruyu sormak değil, bu soruya böyle cevap vermek şerefsizliktir" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler