Emniyet'ten CHP'li vekillere yanıt

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gezi parkı eylemlerine polisin sert müdahalesini eleştiren CHP'li vekiller Levent Gök ve Süheyl Batum'a yanıt verdi. Emniyet'in açıklamasında, "Milletvekillerinin, edep dışı, çirkin ve seviyesiz beyanlarını teşkilat mensupları olarak nefretle kınıyoruz" denildi.

Yayınlanma: 10.06.2013 - 10:33
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, emniyet teşkilatının görevlerini hukuk kurallarına ve tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak en iyi şekilde yürütme çabasında olduğu belirtildi. Polisin, kanunların uygulayıcısı olarak kimi zaman vatandaşla karşı karşıya kalabildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak personelimiz, her zaman profesyonelliğini koruyarak, hiçbir kitle, grup veya partinin değil tüm vatandaşımızın polisi olarak görev yapmaya devam edecektir. Daha önce de CHP Milletvekili Levent Gök’ün polisimize, bulunduğu makama yakışmayan şekildeki hakareti ve Gezi olayları süresince yapılan açıklamalar herkesin ihtiyaç duyduğu güvenlik hizmetini sunan personelimizi derinden incitmektedir. CHP milletvekili Süheyl Batum’un da teşkilatımıza yönelik hakareti milletvekili sıfatına ve bilim adamı unvanına yakışmamaktadır.

Söz konusu milletvekillerinin, edep dışı, çirkin ve seviyesiz beyanlarını teşkilat mensupları olarak nefretle kınıyor ve bu sorumsuz davranışlarının adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Bu talihsiz beyanatlara rağmen, milletin ve dolayısıyla da polisimizin vekili olanların, daha duyarlı davranmaları gerektiğine olan inancımızı korumaktayız."

"Çocuklarımızı ak itlere dövdürtmeyiz"

Gezi Parkı eylemlerinde polisin sert müdahalesine ilişkin suç duyurusunda bulunan CHP Milletvekili Süheyl Batum, "Bu rezilliği biz kendi içimizde çözemiyorsak, o zaman AİHM'e çözecek. Öyle çivili sopayla, tosuncuklarla, 5-6 tane ak itle… Çocuklarımızı, ak itlere dövdürtmeyiz" diye konuşmuştu.

"4 personelimiz intihar etti"

Emniyet ayrıca "sözde emniyet sendikasının teşkilatımızdan çıkarılmış olan sözde başkanı" tarafından, teşkilatla ilgili asılsız beyanatlarda bulunulduğu belirtildi.

Kamuoyunu yanıltıcı ve personelin moralini bozan yalan beyanlara itibar edilmemesi istenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gezi Parkı olayları nedeniyle hiçbir personelimiz intihar etmedi. Son iki hafta içinde ailevi sebeplerden 2, psikolojik rahatsızlıktan 1 ve kardeşinin polis okuluna giriş sınavını kaybetmesinden dolayı 1 polis memuru olmak üzere 4 personelimizin intihar etti."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler