Emrah Başsan: Emre Belözoğlu'nu örnek aldım!

Galatasaray’da yeni transfer Emrah Başsan, takımda keyifli bir ortamın olduğunu belirterek, "Emre Belözoğlu'nu çok severim. Özelliklerimi ona benzetirlerdi. Yeteneklerim onlara benzetildiği için onları örnek alırdım" dedi.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 15:57
Abone Ol google-news

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre’nin Gwatt bölgesinde bulunan Galatasaray’da yeni transfer Emrah Başsan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kampta çok güzel bir aile ortamı olduğuna dikkat çeken genç oyuncu, “Takım şuan eksik ancak herkes gelince tam takım olacağız. Keyifli bir ortam var. Teknik direktörümüz de çok güzel çalıştığımızı ve çok güzel kamp ortamımız olduğunu söylemişti. Tüm sporcular çok iyi çalışıyor. Ağabeylerimiz çok yardımcı oluyor. Sıkıntılar çekmemek için burada eksiklerimizi gidermeliyiz. Bunlar doğrultusuna çalışıyoruz, hocamız da yardımcı oluyor. İnşallah eksiklerimizi giderir ve hedefimize ilerleriz” diye konuştu.

“Koray’a geçmiş olsun diyorum”

Emrah Başsan, dün Thun ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan Koray hakkında da açıklamalarda bulundu. Emrah, “Koray arkadaşımızın dün sakatlığı oldu. Bu çok üzücü bir durumdu. Bu kimsenin başına gelmesin inşallah ona da çok geçmiş olsun diliyorum” açıklamalarında bulundu.

“Rekabete hazırım”

Sarı-kırmızılı takımda sağ açıkta görev alan futbolcu sayısının fazlalığının hatırlatılması üzerine Emrah Başsan, “Tabii ki beni rahatsız eden bir durum yok. Rekabete hazırım. Kiralık gideceğim durumu söz konusu olmadı şu ana kadar. Son 2 yıldır geldi, gitti olayları çok oldu Galatasaray’a. Bu döneme nasipmiş. Geçmişle alakalı da açık ve net bir teklif gelmemişti. Bu yıl her şey resmiyete döküldü ve güzel bir şekilde bittiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Zamanı gelince sok bekte de oynarım”

Gelecek sezon 17 numaralı formayı giyeceğini söyleyen genç yıldız, “Ben daha önce sol bek oynadım. Ama orası benim mevkiim değil. Hoca gereksinim duyduğunda da orada da oynayabilirim, benim bir tercihim yok. Hocanın vereceği bir tercihtir. Zamanı gelince sol bekte de oynarım” şeklinde konuştu.

“Galatasaray formasını giymenin heyecanı her zaman olacak”

Transfer süreci hakkında da bilgiler veren Emrah Başsan, “Transfer sürecim zor geçti benim içinde. 2-3 yerden teklif vardı. Galatasaray gibi büyük bir camianın benimle ilgilenmesi etken oldu. Zaten hocamızın da beni çok istediğini biliyorum. Dünkü maç ilk maçımdı. Çok heyecanlıydım. Buraya büyük hedefler doğrultusunda geldim. Hedefi olmayan futbolcu burada olmaz. Dünkü maçta evet heyecanlıydım ama o heyecan sadece Galatasaray formasını ilk defa taşıdığım içindi. Bu heyecan bu formayı taşıdığım sürece her zaman olacak” dedi.

“Çok iyi oyuncularla rekabet içine gireceğim”

“Biz buraya gelirken sadece Galatasaray Kulübü’nde oynamak için gelmiyoruz” diyen Emrah şunları söyledi: “Burayı bir basamak olarak da kullanabiliriz. Avrupa neden olmasın. Mevkiilerimde çok önemli oyuncular var ama bizden de bir beklenti var. Bu beklentiyi en iyi şekilde karşılamak gerekiyor. Bruma, Podolski, Yasin gibi oyuncular rekabet içine gireceğiz. Sonucu belirleyecek olan hocadır. Kim iyiyse, daha iyi verim kimden alınırsa o değerlendirilecek. Bu kamp döneminde bunu performanslarımızla gösterip hocamıza yardımcı olmayız.”

“Özelliklerimi Emre Belözoğlu’na benzetirlerdi”

Selçuk İnan’ı çok sevdiğini belirten genç oyuncu, “Antalyaspor’da ilk iki yıl orta saha gibi oynamıştım. O zamanlar Sneijder’i çok severdim. Nitekim Emre Belözoğlu’nu da çok severim. Özelliklerimi ona benzetirlerdi. Yeteneklerim onlara benzetildiği için onları örnek alırdım. Onlarla oynamak çok zevkli. İnşallah nice şampiyonluk ve kupalar alırım” dedi.

“Antalyaspor’a teşekkür ediyorum”

Eski takımı Antalyaspor hakkında da konuşan Emrah Başsan, “Dünyaca ünlü bir yıldız Eto’o, onunla oynamak inanılmaz keyifli. Genç futbolculara çok yardımcı oluyor. Antalyaspor’a teşekkür etmek istiyorum. 5 yıl oynadım orada. Hem yönetim olarak, hem de çalıştığım hocalara herkese teşekkür ediyorum. Biz nerede ekmek yiyorsak oraya teşekkür etmeyi öğrenmeliyiz. Eto’o gibi büyük bir yıldız olduğu sürece Antalyaspor başarılı olacaktır. Bu yıl onlar için de zor olacak. Ben onlara da şimdiden güzel temennimi iletiyorum” açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler