Engellilerin 1 günlük askerlik heyecanı

Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında Manisa merkez ve ilçelerden gelen 47 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Yayınlanma: 10.05.2013 - 12:19
Abone Ol google-news

1'nci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki törene aileleriyle gelen bedensel ve zihinsel engelli 47 kişi, yağışlı havaya rağmen asker kıyafeti giyerek silah ve bayrak üzerine yemin etti.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, gençlerin herkese nasip olmayacak üniformaları giyerek ülke uğrunda canlarını gerektiğinde feda edeceklerini göstererek ant içtiklerini söyledi.

Aydın, "Bugün her Türk asker doğar, sözünü ispatlarcasına Manisa'nın ilçelerinden gelen vatan evlatlarımızın yemin törenine hoş geldiniz. Askerlik bir namus meselesidir. Askerlik andı Atatürk'e, Cumhuriyete ve vatana bağlılık sözleşmesidir. Bir ömür boyu sürecek anlaşmadır. Bugünden itibaren milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman birer Mehmetçiği oldunuz. Sizin vatan bayrak ve askerlik aşkıyla çarpan yüreğiniz bizleri gururlandırdı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından engelli gençler, askeri bando eşliğinde tören yürüyüşünü yaparak ailelerini ve protokolü selamladılar.

Engellilere terhis belgesi ve çeşitli hediyelerin verildiği törene Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu ve protokol üyeleri de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler