"Enkazda nefes dahi alamıyorduk''

Van'daki deprem enkazından yaralı olarak kurtarılan Necip Taş anlattı.

Yayınlanma: 24.10.2011 - 10:39
Abone Ol google-news

Van'dan meydana gelen 7,2'lik depremden en fazla etkilenen Erciş ilçesinde, enkaz altında kalan ve yakınlarının yardımıyla çıkarılan 36 yaşındaki Necip Taş, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Tedavi gördüğü hastanede, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taş, ilçe merkezinde telefon satışı yapan bir iş yerinin sahibi olduğunu söyledi.

İş yerinin 5 katlı binanın birinci katında bulunduğunu ancak üst katlarının henüz inşaat halinde olduğunu ifade eden Taş, ''Deprem anında yeğenimle iş yerindeydim. Deprem olduğu anda yeğenimi kucağıma alarak masanın altına girdim. Cep telefonumla ağabeyimi ve amcamı aradım. Deprem olduğu sırada, nefes dahi alamıyorduk. Bina komple üzerimize çökmüştü'' dedi.

Enkazın altından bir ışık gördüğünü ve elini o ışığın geldiği delikten dışarı çıkarmaya çalıştığını belirten Taş, bu sırada telefonla haber verdiği amcasının enkaz bölgesine geldiğinde elini gördüğünü ve yakınlarının 45 dakika süren çalışması sonucu, enkazdan çıkarıldığını bildirdi.

Canik köyünde toprak yapılı evinin yıkılmasında enkaz altında kaldığını belirten 70 yaşındaki Gülnaz Kederli de komşuları tarafından kurtarıldığını söyledi.

 

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler