Enkazdan çıkarılan öğretmen anlattı

Van'ın Erciş ilçesindeki evinin enkazından 2 saat sonra çıkarılan 1,5 aylık öğretmen Harika Sönmez deprem anında ve sonrasında yaşadıklarını paylaştı.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 17:28
Abone Ol google-news

Eylül ayında ders başı yapan Harika Sönmez'in tedavisi, 4 katlı binanın enkazından 2 saat sonra çıkarılmasının ardından kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Bekir Mahallesi Alkanat Caddesi'ndeki binanın en üst katında oturan Harika öğretmen,deprem anında ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Ne olduğunu anlamadan, bir anda bina çöktü. Enkaz altında kaldım. Çaresizdim fakat sesimi duyurabilmek için bağırmaya başladım. Sesimi duyurana kadar da ara vermeden bağırdım. Fark edildim ve depremden 2 saat sonra enkazdan çıkartıldım. Beni Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirdiler. Burada tedavim devam ediyor. İlk atamamdı ve o anki mutluluğumu anlatamam. Sevinç çığlıklarım ardından 1,5 ay geçti ve bu acı hadiseyi yaşadık. Vücudumun birkaç yerinde eziklik ve çıkıklar var.''

Depremi duyan annesinin hemen Ankara'dan Erciş'e geldiğini ve kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını belirten Harika öğretmen, sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Sönmez, ''Ankara'ya gidip tedavime orada devam ettirmeyi düşünüyorum. Mesleğimi, okulumu, öğrencilerimi ve meslektaşlarımı çok seviyorum'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler