Eray Canberk'in Toplu Şiirleri YKY'den çıktı

Yapı Kredi Yayınları (YKY) tarafından yayımlanan 'Kent Kırgını' Çağdaş Türk Edebiyatı'nın tartışmasız en önemli şairlerinden Eray Canberk'in 1960 ile 2010 yılları arasında yazdığı şiirlerden oluşuyor.

Yayınlanma: 01.11.2011 - 08:59
Abone Ol google-news

Kent Kırgını, sanatçının şiir serüvenini belgelediği kadar yaşadığımız coğrafyanın 50 yıllık tarihinin de edebi yazımıdır. Çok önemli olayların yaşandığı bu döneme titiz, dürüst, duyarlı bir şairin açtığı penceredir. İstanbul’da 1940 yılında doğan Eray Canberk ilk şiirini yazdığı 1959’dan beri Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan geniş bir edebiyat tarihini başta şiir olmak üzere tazeliğini koruyan bir merak, sürdürülebilir disiplinle inceledi. Onun şiirlerinde gördüğümüz benzersiz dil ustalığı, olgunluk, sağlamlık ve yaratıcılık sahip olduğu bu engin birikimden kuşkusuz güç almıştır. Fakat ilk şiirinde, 1969 yılında yayımlanan ilk şiir kitabı “Kuytu Sular” da da özgünlük, güzellik, yalınlık vardı.

Eray Canberk’in yaptığı/yazdığı aralarında Robert Desnos, Paul Eluard, Antonio Machado, Jacques Prevert gibi dünya edebiyatının önemli şairlerinin de bulunduğu çeviri şiirler de dil ustalığının kanıtıdır.

Kent Kırgını içerik bakımından ele alındığında başta tarih yazıcıları olmak üzere araştırmacılar için önemli bir başvuru kitabı olacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler