Erbil'deki saldırının faillerinden birinin daha kimliği açıklandı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatın şehit olduğu saldırıyı düzenleyenlerden birinin daha kimliğini açıkladı, fotoğrafını yayınladı.
IKBY Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erbil'deki saldırının faillerinden birinin Siyako Baki Abdülkerim olduğu bildirildi.
Abdülkerim'in fotoğrafını da paylaşan emniyet müdürlüğü, saldırganın emniyet birimlerince arandığını belirtti.
Açıklamada, Abdülkerim hakkında bilgiye sahip olanlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmaya çağırıldı.
IKBY Emniyet Müdürlüğü dün, Erbil'de Türkiye Başkonsolosluğu görevlisinin şehit edildiği saldırının baş faili Mazlum Dağ dahil olmak üzere 6 kişinin yakalandığını ve saldırı talimatının terör örgütü PKK tarafından verildiğini açıklamıştı.
Erbil'de, 17 Temmuz günü bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit olmuş, 2 Irak vatandaşı da hayatını kaybetmişti.
Video Haberler
-
Pazarda 'yan bakma' kavgası: Metrelerce kovaladı
-
MHP'den 'erken seçim' iddialarına yanıt
-
Denizde cesedi bulundu: Kimliği belli oldu
-
Saniyeler içinde çaldı
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Parklarda zehir çıktı! 1 haftada 8 köpek öldü!
-
Otomobilde ölü bulunmuştu: Uyuyor diye bırakmışlar!
-
Zincir marketlerle ilgili yeni karar
-
ABD'li şarkıcının Türk parçasıyla dansı gündem oldu
-
Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında Ece Erken bayıldı
En Çok Okunan Haberler
-
AKP'ye soğuk duş; birinci parti değişti
-
Baraj kalktı, kontenjanlar doldu
-
Kaldıkları yer erkek öğrenci yurduna çevrildi
-
Tıp fakülteleri tercih sıralamasında geriye düştü
-
Liderlerin sözleri gündeme getirdi
-
İmamlara 'escort kadın' soruşturması
-
O artık Soylu'nun danışmanı!
-
20 yıllık eşinin aldattığı kişi ortaya çıktı...
-
Zincir marketlerle ilgili yeni karar
-
Suriyeli avukat sınır dışı edildi