'Erdoğan, 15 yıl sonra orduyla hesaplaşıyor'

Haaretz gazetesi, 1997'de Başbakan Erbakan'a ordu tarafından verilen ultimatomda eğitim ile ilgili de talimat verildiğini belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdi ordu ile hesaplaşacak" değerlendirmesini yaptı.

Yayınlanma: 04.04.2012 - 10:37
Abone Ol google-news

Zorunlu eğitimin 4+4+4 sistemi ile 12 yıla çıkarılmasına ilişkin Türkiye'de yaşanan tartışmalar İsrail basınında yer aldı. Haaretz gazetesi, 1997'de Başbakan Necmettin Erbakan'a ordu tarafından verilen ultimatomda eğitim ile ilgili de talimat verildiğini belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdi ordu ile bunun hesabını görüyor" yorumunda bulundu.

İsrail gazetesi Haaretz'in önemli yazarlarından Zvi Bar'el, "Andımız" ile başladığı yazısında, Türk okullarında ne sabah duası ne de Allah'a şükran olmadığını, vatanın her şey olduğunu ve dinin okulda yeri olmadığını belirterek, bunu Atatürk'ün kararlaştırdığını ve ordunun 1997'de İslami Refah Partisi lideri Başbakan Necmettin Erbakan'a verdiği ultimatomda bu yönde talimatlara yer verildiğini kaydetti.

Bunun Türkiye'deki son askeri darbe olduğuna dikkat çeken Zvi Bar'el, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdi ordu ile hesaplaşacak" diyerek, Türk çocuklarına Kuran'ı seçmeli ders olarak alma imkanı veren yeni zorunlu eğitim yasasının parlamentodan geçtiğini belirtti.

Türkiye'de eğitim reformuyla ilgili her şeyi, bir tarafın "olumlu" diğer tarafın ise "tehlikeli" olarak gösterdiğini kaydeden Zvi Bar'el, AKP ile muhalefet partisi CHP arasında eğitim reformuyla ilgili yapılan tartışmalara yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler