Erdoğan Bayraktar'ın Meclis'teki zor anları
Meclis'teki Bütçe görüşmeleri sert tartışmalara sahne olmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü sırada CHP'li vekiller Bakan Bayaktar'ı sert sözlerle eleştirdi ve istifasını istedi.
CHP adına kürsüye çıkan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Eğer bir yolsuzluk varsa istifa ederim" diyen Erdoğan Bayraktar'a "Adam olan adam istifa eder" dedi.
BAYRAKTAR'IN ZOR ANLARI/HABERİN VİDEOSU
CHP'li Akar, "Siz bu kürsüde 'istifa ederim' dediniz. Sonra bu sözü söylemediğinizi iddia ettiniz. Arkadaşlarımız tutanağı getirince o sözü söylediğinizi kabul ettiniz. Şimdi buradan size sesleniyorum. Bu sözlerin sahibi bu millete saygı duyuyorsa istifa etmeli. Adam gibi adam bunu yapar" dedi.
'Yolsuzluğu kişiler yapar'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP'li Akar'ın konuşması üzerine söz hakkı alarak eleştirilere yanıt verdi. Bayraktar "Yolsuzluğu şahıslar yapar. Kurumun kendisi yapamaz. Ben TOKİ'de şahıslar hakkında bir dava olmadığını söyledim. Ama demagoji yapmayın. Hakkımızda yolsuzluk davası varsa istifda etmeyen şerefsizdir. Ama böyle bir isnatta bulunan ispatlamazsa nedir?" dedi.
"CHP az oy alıyor diye üzülüyorum"
Bayraktar, "Biz devleti koruruz, milleti koruruz. Korumaya da devam ederiz. Biz sizin yüzünüzden CHP'nin az oy almasına üzülüyoruz. Bu halk yine büyük bir millet ki size yüzde 20'nin üzerinde oy veriyor. Bu halkın yakasını bırakın" dedi.
"O 'şerefsiz' sözü hala askıda duruyor"
Bayraktar'ın sözleri üzerine yeniden kürsüye gelen CHP'li Haydar Akar, "Ben demagoji yapmıyorum, siz yapıyorsunuz. Eğer kurumunda hırsızlığı, yolsuzluğu önleyemiyorsan o koltukta oturma. Başbakan Kayseri meydanında "PKK ile görüşüyorlar diyen şerefsizdir" demişti. O 'şerefsiz' sözü hala askıda duruyor" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 8 bin 591 kilometre olan deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işleminin tamamlandığını belirterek, “Tüm bilgi ve belgelerin envanteri çıkarılarak, coğrafi bilgi sisteminde kullanılması için veri tabanı oluşturuyoruz. 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacağız” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2013 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de şehirleşmenin arttığını ve hızlı şehirleşmesinin bir taraftan plansız ve çarpık yapılaşmaya sebep olduğunu söyledi. Şehirleşmenin doğal kaynakların ölçüsüz kullanılmasına ve çevre kirliliğine yol açtığını ifade eden Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu sorunların kalıcı biçimde çözümü için kurulduğunu kaydetti. Bakanlığının çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bayraktar, bakanlığının yaptığı çalışmalarla sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir yerleşimi sağlamak, şehirlerin marka değerini arttırmak ve ülke çapında kentsel dönüşümü başlatmak konusunda titiz bir yapı oluşturduklarını vurguladı. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu ile 35 ilde 3 bin 169 binayı yıkarak dönüşümü başlattıklarını söyleyen Bayraktar, Türkiye genelinde yaklaşık 6.5 milyon konutun dönüştürülmesinin planlandığını kaydetti. Kentsel dönüşümle sadece binaların yıkılıp, yenilerinin yapılmayacağını, aynı zamanda teknik altyapı, şehir meydanları, parklar, yeşil alanlar ve modern hayatın gerektirdiği sosyal donatıların oluşmasıyla şehirlerin marka değerinin artacağının altını çizen Bayraktar, yasa ile ulaşılması düşünülen hedeflerin tek bir kurum tarafından gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.Bayraktar, uygulamada başta yerel yönetimler olmak üzere kamu kuruluşları, sivil toplum, üniversitelerle işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti. Uygulamanın en önemli aktörlerinin yerel yönetimler olduğunun altını çizen Bayraktar, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya büyükşehir belediyeleriyle ilçe belediyelerine riskli yapı ve alan belirleme yetkisi verdiklerini anlattı.
Bakanlık, belediyeler ve TOKİ eliyle ülke genelinde 250 noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Bayraktar, kentsel dönüşümde asıl hedeflerinin riskli yapıların vatandaşlar tarafından dönüştürülmesi olduğunu ifade etti. Bayraktar, “Bu doğrultuda vatandaşlarımıza imkanlar ölçüsünde kira desteği, kredi faizlerini sübvanse etmek gibi her türlü yardım yapılacaktır” dedi.
ÇED belgelerinin artık elektronik ortamda verildiğini, ÇED için istenen belge sayısını 199'dan 16'ya düşürdüklerini belirten Bayraktar, çevre izin ve lisansa ilişkin süreçleri tek yönetmelik altında topladıklarını söyledi. Bayraktar, 8 bin 591 kilometre olan deniz kıyılarının yüzde 95'lik kısmının kıyı kenar çizgisi tespit işleminin tamamlandığını da anlatarak, “Tüm bilgi ve belgelerin envanteri çıkarılarak, coğrafi bilgi sisteminde kullanılması için veri tabanı oluşturuyoruz. 2014 sonuna kadar tüm kıyıların master planları ve bütünleşik kıyı alanları planlamasını tamamlayacağız” diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama