'Erdoğan, Iraklı Kürtlerle konuşacak'

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye-Irak Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı için gelecek hafta Bağdat'a gideceğini belirtirken "Kuşkusuz, Erdoğan, Irak ziyaretinde Kürt yetkilerle de görüşecek" dedi.

Yayınlanma: 06.10.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye-Irak Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı için gelecek hafta gideceği Bağdat'ta Kürt yetkileri ile de görüşeceği bildirildi. Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, "Kuşkusuz, Erdoğan, Irak ziyaretinde Kürt yetkilerle de görüşecek" derken, Kürt yetkililerinin sınırdaki operasyonun durmasını isteyeceğini de söyledi. Mustafa, görüşmelerde ayrıca "Kürt açılımı" sürecini değerlendirileceğini öne sürdü.

Felah Mustafa, DengeAzad tarafından yayınlanan açıklamalarda, Irak ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'dan Irak hükümetinin aracılığıyla "Kürt yönetimi'nin bombardıman saldırılarına ilişkin şikayetlerini iletileceğini" söyledi.

Erdoğan'ın Kürdistan Bölgesini ziyaret edip etmeyeceği konusunda resmi bir karar olmadığını belirten Mustafa, şöyle devam etti:
"Kuşkusuz, Erdoğan Irak ziyaretinde Kürt yetkilerle de görüşecek. Kürt yetkiler görüşmede ağırlıklı olarak, Türkiye'nin uzun süreden beridir zaman zaman Kürdistan sınır bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği bombardımanları gündeme getirecek ve Erdoğan'dan Irak Hükümeti'nin aracılığıyla bombardımanların durdurulmasını talep edecek."

Mustafa, Kürt yönetimi yetkilerin Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye'de Kürt sorununun çözümü konusunda başlatılan "Kürt açılımı" süreci ve Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin de değerlendirileceğini belirtti.

Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinin, daha çok iki ülke arasında ekonomik ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olduğunu söyleyen Mustafa, "Irak'ın bir parçası olan Kürdistan bölgesi de Irak ile Türkiye arasında gelişecek ilişkilerden yararlanacaktır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler