Erdoğan seçim sonucunu şimdiden açıkladı: 24 Haziran'dan sonraki ilk ziyaretimi Bakü'ye yapacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı ortak açıklamada "24 Haziran'dan sonraki ilk ziyaretimi Bakü'ye yapacağım" dedi.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 14:32
Abone Ol google-news

<video:963995>



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı ortak açıklamada "24 Haziran'dan sonraki ilk ziyaretimi Bakü'ye yapacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, "Yukarı Karabağ sorununu başından beri kendi sorunumuz olarak gördük. Yukarı Karabağ sorununun, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleriyle ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde ivedilikle çözümü en büyük arzumuzdur." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: 24 HAZİRAN'DAN SONRA DA İLK YURT DIŞI ZİYARETİMİ AZERBAYCAN'A YAPACAĞIM

 Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Önümüzdeki en büyük proje TANAP'ın açılışını yapacağız. Haziran ayı başlarında yapacağız. Seçim öncesinde milletimiz ve dünyaya bir müjdemiz olacak. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan'a yapmıştım. İnşallah ben de ilk yurt dışı ziyaretimi 24 Haziran'dan sonra Azerbaycan'a gerçekleştireceğim. Bugün Aliyev ile samimi bir görüşmemiz oldu. Heyetler arası görüşmede de bakanlarımızın birebir görüşmelerini ortaya koydular. Bakü'de geçtiğimiz yıl demiryolu açılışını gerçekleştirmiştik. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde aramızda yeni projeler var bunları hayata geçireceğiz. Ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacak.

 YAKIN ZAMANDA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

 Yakın zamanda TANAP'ını açılışını yapacağız. Türkiye'de bir numaralı yardımcı Azarbeycan olmuş olacak. En önemli hedef savunma sanayiinde atacağımız adımlar. Ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve dayanışma bugün de aynı şekilde devam ediyor. Ortak duruşumuz Karabağ'da da Afrin'de de kendini göstermiştir. Azarnbeycan yönetimi başta FETÖ olmak üzere terörle mücadelede bize destek veren ülke olmuştur.

Konsey Toplantısı krtik kararların alınmasında son derece faydalı olmuştur. Az önce imzalanan anlaşmalar bunun kanıtıdır.

ALİYEV: TÜRKİYE KADAR BİZE DESTEK VEREN BAŞKA ÜLKE OLMADI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yukarı Karabağ sorununda Türkiye'nin verdiği desteğe vurgu yaparak, "Türkiye kadar bize destek veren ikinci bir ülke olmamıştır. Her zaman Türkiye bizimle beraberdir. Bütün uluslararası teşkilatlarda Azerbaycan'ın haklılığını savunmuştur. Bu destek bize güç veriyor" açıklamasında bulundu.

SARAY'DA SICAK AĞIRLAMA

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan ve Aliyev, merdivenlerde ülkelerinin bayrakları önünde poz verdi. Törende askeri bando tarafından ilk kez "Can Azerbaycan" şarkısı da çalındı. Törende Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler