‘Erdoğan tüm zamanını siyasetinin normal işleyişini bozmaya ayırıyor’

ABD'de Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'deki erken seçim, koalisyon görüşmeleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bir makale yayınladı.

Yayınlanma: 27.08.2015 - 17:01
Abone Ol google-news


 

Wall Street Journal'da yer alan makalede Erdoğan'ın tüm zamanını Türk siyasetinin normal işleyişini bozmaya ayırdığı görüşüne yer verildi. 

Makalede şu ifadelere yer verildi: 

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin meclisteki çoğunluğunu kaybetmesinden iki ay sonra bu pazartesi parlamento için erken seçime gidileceğini ilan etti. 7 hazirandaki seçim sonucu aynı zamanda seçmenlerin ülkenin yönetiminin başkanlık sistemine dönmesinide kabul etmemesi manasına geliyordu. Şimdi Erdoğan eşi görülmemiş bir yeniden deneme fırsatı yakaladı.

Haziran'daki seçim Erdoğan'ın siyasi hakimiyeti açısından dönüm noktası olduğunu Erdoğan cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiği halde belirgin bir biçimde AKP için kampanya yaptı. AKP'nin en azından 330 koltukla Meclis'te çoğunluğu kazanmasıyla, yasal gücünü artıracağını ve git gide artan otoriter yönetimini sağlamlaştıracağını umdu.

Seçmenler Erdoğan'la aynı fikirde değildi. AKP 258 koltuk kazandı, tek parti iktidarını kaçırdı veanayasayı değiştirebilecek çoğunluğa ulaşamadı. HDP, kadınları ve Erdoğan'nın ülkeyi İslamlaştırmasından endişe duyan laik kesimin gönlünü kazanarak ve tabanını genişleterek parlamentoya girmeyi ilk defa başardı.

Erdoğan tüm zamanını Türk siyasetinin normal işleyişini bozmaya ayırıyor. AKP diğer partileri görüşmelerle oyalayarak hükümetin kurulması için verilen 45 günlük süreyi geçirdi.

Şimdi Erdoğan, AKP'nin eskiden olduğu gibi çoğunluğu kazanması için tüm umudunu seçmenlerin görüşünü değiştirmesine bağlıyor.

Bütün bunlar olurken Ankara, IŞİD tehditi karşısında nihayet ciddileşmeye karar verdi. Aynı zamanda Türkiye ekonomisi bocalamaya başladı ve Kürt ayrılıkçılarla barış görüşmeleri başarısızlığa uğradı."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler