Erdoğan'a Atatürk sorusu

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Erdoğan'a, kamu kuruluşlarının internet sayfalarından kaldırılan Atatürk resimlerini sordu.

Yayınlanma: 26.04.2012 - 09:13
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, "Son günlerde Atatürk ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün döneminde yaşanan olayları gündeme taşıyarak ağır eleştiriler yönelttiğiniz görülmektedir. Açıklamalarınıza paralel bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının internet sayfalarından da Atatürk resimleri kaldırılmaktadır" diyen Acar, şu sorulara yanıt aradı:

"Cumhuriyet'in ilk yıllarına yönelik yaptığınız sert açıklamalar ve yaşanan olaylar dikkate alındığında, Hükümetiniz bu yönde yeni bir politika mı belirlemiştir? Cumhuriyet yönetimi kötülenerek, varılmak istenen amaç nedir? Topluma verilmek istenen mesaj nedir?
Kurumların birbiri ardına internet sayfalarından Atatürk resimlerini kaldırdığı dikkate alındığında, Bakanlar Kurulu ya da Milli Güvenlik Kurulu'nda bu yönde alınmış bir karar mı söz konusudur? Kamu kurumları, yöneticilerinin tercihleriyle mi bu değişiklikleri yapmaktadır?

Atatürk ve Cumhuriyet dönemine yönelik olumsuz atıflar, kurumlardan Atatürk adının silinmesiyle, yeni anayasa tartışmalarına zemin mi oluşturulmaya çalışılmaktadır? Amacınız bu mudur?

Toplumda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesi ve temel niteliklerinin değiştirilmesine yönelik bir politika yürütüldüğüne ilişkin oluşan kaygılar karşısında, bir adım atacak mısınız? Yoksa, kaygıları ve kutuplaşmayı artıracak açıklamalar yapmaya devam mı edecesiniz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler