Erdoğan'a özelleştirme ve TRT sorusu

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

Yayınlanma: 20.11.2008 - 10:15
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, son 6 yılda özelleştirilen kurumların yüzde kaçının hangi bedelle özelleştirildiğini, kimler tarafından satın alındığını öğrenmek istedi.

Ateş, bu yıllar itibariyle özelleştirme gelirlerinin ne kadar olduğunu, özelleştirme sonucu elde edilen kaynağın nerede kullanıldığını, bu kuruluşların özelleştirme dönemindeki kar ve zarar durumlarını sordu.

CHP'li Ateş, özelleştirme nedeniyle el değiştirilen kuruluşlarda kaç personelin başka kurumlara nakledildiği, iş akdi fes edilen personel olup olmadığı sorusunu yöneltti.

Ateş, Erdoğan'a yönelttiği başka bir soru önergesinde, Ankara'da son 1 yıl içinde kapanan ve açılan işyerleriyle işini kaybedenlerin sayısını sordu.
 

 

TRT'nin satın aldığı filmler

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, TRT'nin 23 Kasım 2007 tarihinden itibaren satın aldığı film, dizi film, belgesel ve çizgi filmleri ve bunlara ödenen ücreti sordu.

Koçal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, TRT'nin 23 Kasım 2007 tarihinden itibaren gerçekleştirdiği film, TV filmi, dizi film, belgesel ve çizgi film alımları için ihale açılıp açılmadığını, açılmışsa ihale komisyonunda kimlerin görev aldığını öğrenmek istedi.

Yerli ve Yabancı Program Seçim Çalışma Grubu'ndaki kişilerin, aynı zamanda Yerli ve Yabancı Programlar Ücret Tespit Çalışma Grubu'nda görev alıp almadıklarını soran Koçal, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun, TRT'ye ilişkin 2006 raporunda yer alan tespitlerle ilgili ne yapıldığının açıklanmasını talep etti.

Koçal, bugüne kadar görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin TRT'de bir yönetmelik çıkarılmamasının gerekçesini de sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de Başbakan Erdoğan'a, 23 Kasım 2007 tarihinden bugüne kadar, TRT'de program yapan, sunucu ya da yorumcu olarak programlara katılan ''kurum personeli olmayan'' kişileri, yaptıkları programları ve ne kadar ücret aldıklarını sordu.

 

"Bedava kömür" sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen Başbakan Erdoğan’a “Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle hükümetiniz tarafından ‘bedava kömür’ dağıtımlarının her seçimde olduğu gibi tekrar başlatıldığı görülüyor. Yardım adı altında yaptığınız bu dağıtımlarda kriterleriniz nedir? Aleni olarak yapılan bu yardımlar sizce Müslümanlıkla bağdaşıyor mu?” sorusunu yöneltti.

Sevigen Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde Başbakanlık tarafından ve hükümet partisine mensup belediyelerce yerel seçim arifesinde kömür dağıtımına hız verildiğini belirterek “Bu kömür dağıtımları AKP hükümetinin seçmenlere bakışını ele vermektedir. Göz boyamaya yönelik böylesi yardımlarla vatandaşlara oyları satın alınacak seçmen muamelesi yapılmaktadır. Halkımız ilk yerel seçimde bu beklentiye yakışan onurlu cevabı vererek bu düşünce sahiplerini iktidardan uzaklaştıracaktır. Yardımlar görgüsüzce bir şaşaayla ve adeta reklam edilerek yapılmaktadır. Yoksullara reva görülen bu muamelenin dinimizde de yeri yoktur. Müslümanlık böyle yardımların teşhir etmeden insanları incitmeden yapılmasını gerektirir. Yardımların gerçekten ihtiyacı olan kişilere değil de ihtiyacı olmayanlara yapıldığı da görüşmektedir. Hükümet gerçekten vatandaşını düşündüğü noktasında samimiyse doğalgaz kullanan evleri tespit ederek yüzde elli oranında indirim yapmalıdır.” dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler