Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Yayınlanma: 23.04.2015 - 07:25
Abone Ol google-news

 

Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 95. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularıyla kutladığını ifade etti.

Aziz milletin temsilcilerinin, ortak bir gaye etrafında, Meclis çatısı altında birleştiği 23 Nisan 1920'nin, istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''(Hakimiyet kayıtsız s¸artsız milletindir) s¸iarıyla c¸ıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberligˆinden o¨du¨n vermeden, vatan toprakları ugˆruna bu¨yu¨k mu¨cadeleler vermis¸, bagˆımsızlıgˆına ve o¨zgu¨rlu¨gˆu¨ne sahip c¸ıkmıs¸tır. Milli egemenligˆi tesis ederek c¸ocuklara hediye eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberligˆin, bagˆımsızlık ugˆruna sergilenen fedakarlıkların timsali olmus¸tur.

Milli iradenin tecelligahı Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisi, 95 yıldır, ilk gu¨nku¨ heyecan ve cos¸kuyla, bas¸ta c¸ocuklarımız ve genc¸lerimiz olmak u¨zere, tu¨m vatandas¸larımızı barıs¸ ve refaha kavus¸turmak, onlara daha parlak bir gelecek hazırlamak ic¸in bu¨yu¨k kararlılıkla c¸alıs¸maktadır.

C¸ocuklara armagˆan edilmis¸ olan bu o¨zel bayramda, daha yas¸anabilir, daha mu¨reffeh, daha huzurlu ve daha gu¨c¸lu¨ yarınlar ic¸in c¸alıs¸ırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacagˆımızı belirtmek istiyorum. C¸ocuklarımızın gu¨len yu¨zu¨, go¨zlerindeki ıs¸ık, umutları ve hayalleri bizlere gu¨c¸ vermektedir. Amacımız, c¸ocuklarımızın barıs¸, huzur ve kardes¸lik dolu bir du¨nya hayallerini gerc¸ekles¸tirebilmektir.

Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisinin ilk Bas¸kanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtulus¸ Savas¸ımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tu¨m milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tu¨m c¸ocuklarımızın, tu¨m du¨nya c¸ocuklarının bayramını kutluyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler