Erdoğan'dan ABD'ye: Bir zamanlar stratejik ortak...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika İş Forumu toplantısında konuşan Erdoğan, isim vermeden ABD'ye yüklendi. ABD'nin Türkiye'ye silahlı hava aracı vermemesine tepki gösteren Erdoğan'ın "bir zamanlar stratejik ortak" vurgusu dikkat çekti.

Yayınlanma: 10.10.2018 - 11:43
Erdoğan'dan ABD'ye: Bir zamanlar stratejik ortak...
Abone Ol google-news

<video:1107378>

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika İş Forumu toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başlar şöyle:

Hiçbir ayrım yapmadan Afrika kıtasının tamamıyla işbirliğimizi güçlendireceğiz.

Dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğimizi bir Afrika ülkesi olan Somali'de açtık. Büyük elçiliklerimiz yanında TİKA, Anadolu Ajansı, THY gibi kurumlarımızla kıtadaki varlığımızı yaygınlaştırdık.

En büyük memnuniyet kaynağımız, Afrika'daki kardeşlerimizin Türkiye'nin çabalarına gönülden destek olmasıdır. Ülkemizin uzattığı dostlukeli Afrika ülkeleri tarafından havada bırakılmamıştır.

ALMAN VAKFIN DEMOKRASİ ARAŞTIRMASINA TEPKİ

Alman Bertelsmann Vakfı'nın demokrasi kalitesinde Türkiye'yi son sırada gösteren araştırmasına isim vermeden tepki gösteren Erdoğan, "
Bize her fırsatta demokrasi ve insan hakları karnesi düzenleyenler, bizi en ufak hediselerden dolayı acımasızca eleştirenler, İsrail'in kameralar önünde işlediği cinayetlere sessiz kalırken, Afrika ülkeleri Filistin davasına sahip çıktılar." diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkenizin yeraltı kaynaklarını satmanıza iyi gözle bakmazlar. Afrika'nın altınları, elmaslar ne oldu? Acaba bunları batıdan kimler gelip bir yerlere taşıdı? Afrika ülkeleri asla hak etmedikleri bir muameleyle karşı karşıya bırakılıyor.

"BİR ZAMANLAR STRATEJİK ORTAK"

Hürriyetimizi birileri bize altın tepside sunmadı. Bilakis biz dişimizle, tırnağımızla kazandık. Silahlı hava aracı gibi pek çok aracı kendimiz üretir hale geldik. Bir zamanlar stratejik ortaklarımızdan biz kalkıp silahlı hava aracı istediğimizde bize dediler ki "Kongre müsade etmiyor". Fakat kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Şimdi biz bunu üretiyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler