Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Nisan 2020’de son noktayı koyuyoruz

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400’lerimizi almaya başladık. İnşallah, Nisan 2020’de son noktayı koyuyoruz ve bununla birlikte hava savunma sistemlerimizde dünyada sayılı ülkelerden biri haline geliyoruz. Şimdi hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak. Daha ileri gideceğiz" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 15.07.2019 - 18:02
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde: ? 

S-400’lerimizi almaya başladık. ‘Alamazlar’ dediler, ‘Onları bir yerlere yerleştiremez’ dediler. ‘Almanız doğru olmaz’ dediler ve bugün itibariyle 8’inci uçak da geldi, o da içindekileri boşaltmaya başladı. İnşallah, Nisan 2020’de son noktayı koyuyoruz ve bununla birlikte hava savunma sistemlerimizde dünyada sayılı ülkelerden biri haline geliyoruz. Şimdi hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak. Daha ileri gideceğiz

Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece belli kesimlerin değil 82 milyonun her bir ferdinin sahipleneceği bir devlet haline getirmeye çalışıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış, ötekileşmiş hissetmeyeceği kuşatıcı, kucaklayıcı bir sistemi ülkemize kazandırmanın gayretindeyiz. Milli iradeyi esas alan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu bakımdan siyasi tarihimiz boyunca bu yönde atılmış en büyük adımdır.

Hizipçilik, ekipçilik, dar kadroculuk gibi bürokratik oligarşiye yol açan hastalıkları bu milletin gündeminden kalıcı olarak çıkartacağız.

Bir Müslüman, bir kez ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz. Şunu samimiyetle söylüyorum; birileri bunu istismar edebilir. Bizim de geçmiş itibarıyla bunlara karşı eksiklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir ama o delikten bir kez daha sokulmamayı 2010 itibarıyla ortaya koyduk ve gereğini de yaptık, yapıyoruz.

Bu ihanet çetesiyle mücadele ederken FETÖ'yü besleyen ve büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması da şarttır. Bugün atılan adımların kalıcılığı, işte bu alanlarda elde edilecek başarıya bağlıdır.

Biz şehitleriyle yaşayan, var olan bir milletiz. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliğe sahip bir milletin ferdi olmaktan daima gurur duyduk.

Milletin emaneti silahları millete karşı kullanmaktan çekinmeyen örgütün gizli haberleşme araçlarını kullanan şahısları tespit ettik ve bunların emniyet teşkilatımızla ilişiğini kestik. Bu kapsamda 30 bin 714 FETÖ’cü teşkilattan ihraç edilirken, bin 801 kişi de görevden uzaklaştırılmıştır.

FETÖ’cülerin temizlenmesi ile ortaya bir boşluk çıkmaması için gereken tedbirleri aldık. 2017 yılında 2 bin 854 komiser yardımcısı ve 21 bin 846 polis memuru, 2018 yılında 3 bin 26 komiser yardımcısı ve 25 bin 373 polis memuru, 2019 yılında ise 2 bin 500 polis memuru göreve başladı. Ayrıca 19 bin 538 çarşı ve mahalle bekçisi vazife başı yaptı. Böylece emniyet teşkilatımız sadece iç disiplin ve görev bilinci bakımından değil personel sayısı itibariyle de 15 Temmuz öncesinden daha güçlü bir konuma gelmiştir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler