"Erdoğan'ın Libya ziyareti poz"

Fransız yetkilisi, Başbakan Erdoğan'ın Libya ziyaretini "poz vermek" olarak niteleyerek "Fransa ve Türkiye, çok farklı. Biz, hayatlarımızı tehlikeye attık. Baştan beri oradaydık" dedi

Yayınlanma: 16.09.2011 - 07:26
Abone Ol google-news

Financial Times gazetesi, Sarkozy ve Cameron'un Libya ziyaretini değerlendirdiği haberinde Libya Geçici Ulusal Konseyi Başkanı Abdül Celil'in Kaddafi rejimini devirmeye yardımcı olan ülkelere olumlu bakacakları mesajını verdiğine dikkat çekti.

Haberde Abdül Celil'in, "Fransa ve İngiltere'nin destekleyici rollerinin, gelecekte etkisi olacak. Şimdiye kadar kontrat imzalamadık ve önceki kontratlara bağlı kalacağız. Ancak dostlarımızın, Libya'ya desteklemedeki çabalarına oranla başlıca rolleri olacak" sözlerine dikkat çekildi.
 

"Türk şirketlerinin çıkarlarını korumak istiyor ama..."

Gazete, "Kaddafi döneminde Libya'ya önemli yatırımlar yapan Türk şirketlerinin çıkarlarını korumak istiyor ama bir Fransız yetkilisi, Sayın Erdoğan'ın Cuma günü ziyaretini poz vermek olarak niteledi" diye yazdı.

Fransız yetkili "Fransa ve Türkiye, çok farklı. Biz, hayatlarımızı tehlikeye attık. Baştan beri oradaydık" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler