Erdoğan'ın 'seçim istismarı' çelişkisi

Türkmenleri malzeme yapmayın dedi, kendisi yaptı.

Yayınlanma: 07.08.2014 - 00:10
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programında, “Irak ve Suriye Türkmenlerinin seçim istismarı malzemesi” yapmanın son derece tehlikeli olduğunu söyledi, durdurulan MİT TIR’larının Suriye’deki Bayırbuçak Türkmenlerine yardım ulaştırdığını dile getirdi, kendisine yöneltilen “IŞİD hakkında konuşmuyor” eleştirilerinin Musul’da kaçırılan vatandaşların hayatlarını tehlikeye atmak için yapıldığını açıkladı, IŞİD’i eleştirmedi.

Erdoğan, Ankara’da ATO Congressium’da, “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programında yaptığı konuşmada Irak ve Suriye Türkmenlerini iç siyaset ve seçim istismarı malzemesi yapmanın son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekerek “Bunu Bahçeli de biliyor, bunu Kılıçdaroğlu denen adam da biliyor. Muhalefetin yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye’deki kardeşlerimizin hayatlarını tehlikeye atıyor, şartlarını daha da zorlaştırıyor. Bunu Türkmen temsilcisi kardeşlemiz de ifade ettiler. Ancak muhalefet son derece sorumsuz, son derece bilinçsiz, şuursuz şekilde Türkmenlerin hayatı üzerinden istismar siyaseti yapmaya devam ediyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gittiği her yerde, kendilerini IŞİD hakkında konuşmamakla eleştirdiğini belirten Erdoğan, “Bunu niye yapıyorlar? Ben size söyleyeyim. Bunu Musul’da alıkonulan 49 vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmak için yapıyorlar. İşte çapları bu kadar, işte vatan sevgileri, vatandaş sevgileri bu kadar” diye konuştu.

Suriye’deki Bayırbuçak Türkmenlerine MİT eliyle yardım ulaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, 2 TIR’ın Adana’da “paralel yapı zihniyeti”ni taşıyan bir savcı, Emniyet içindeki bazı polisler ve jandarmalar tarafından önünün kesildiğini kaydetti. MİT elemanların tartaklandığını, kanunsuz şekilde TIR’lara çıkıp fotoğraf çektiklerini belirten Erdoğan, bunun aslında suç olduğunu belirtti.

 

Hedefi yine muhalefet

Erdoğan, seçim gezileri kapsamında gittiği Aydın ve Muğla’da da CHP, MHP ve çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na eleştirilerini sürdürdü. İhsanoğlu’nun Pensilvanya tarafından desteklendiğini öne süren Erdoğan, “Bu Ekmel’i tezgâha sürenlerin başında o var. Aylardır sesi soluğu kesilmişti. 30 Mart’ta milletin kendisinden nasıl nefret ettiğini görünce dizlerinin bağı çözüldü, dili kilitlendi. Önceki gün çıkmış bir kez daha beddua etmiş. Denge bozulmuş. Edep dışı, adap dışı hezeyanlar... Bize kendince üslup dersi veren Ekmel, gitsin o dersi Pensilvanya’daki hocasına versin” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler