Ergenekon'da 2 tutuklama

Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'ndeki arama sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 14:55
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesin'de savcılık sorgularının ardından tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Servisi Şefi Ufuk Akkaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yıldırım ve Akkaya'nın avukatı Mehmet Aytekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkillerinin, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında geçen telefon görüşmesi kayıtlarının yayınlanması'' gerekçesiyle, ''Örgüt üyeliği'' suçundan tutuklandıklarını söyledi.

Bu arada, İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir gurup İşçi Partili, tutuklamaları protesto etti.

 

Yasa dışı dinleme iddiası

Dergi ve gazetede 20 gün önce yapılan arama sonrası yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Akkaya ve Yıldırım’ın üzerinde, ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda, ele geçirilen bilgisayar, CD ve bazı dokümanlar da inceleme altına alınmıştı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘yasa dışı dinleme’ iddiasıyla Yıldırım ve Akkaya’yı gözaltına almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon